Connect with us

Nieuwste

Gezondheidstoestand van Gerard Joling nog altijd kritiek

Gerard Joling

Afgelopen maandag moest Gerard Joling verstek laten gaan voor een De Toppers-evenement in de Johan Cruiff ArenA. De oorzaak was een verwaarloosde longontsteking.

Het begon allemaal met een hoestje, maar dat is nu heel zwaar verergerd. Gerard Joling heeft al twee weken pijn in zijn long. De zanger was zo ziek, dat hij besloot om naar het ziekenhuis te gaan. Aanvankelijk bestond er vrees voor een longembolie, maar dat kon snel worden uitgesloten. De dokters namen bloed en urine af. Ze maakten ook longfoto’s. Nu krijgt Geer antibiotica en de hoop is dat die gaat aanslaan.

Heel ernstig

Topper Jeroen van der Boom wist meteen dat het serieus was. Hij kon Gerard onlangs nog in de ogen kijken. “En toen zag ik al wel dat het serieus was. Als Gerard niet komt, moet er echt iets aan de hand zijn. Ik wens hem enorm veel sterkte. Dat hij maar weer snel op het podium mag staan.”

Gerard geeft update vanuit ziekbed

De zanger laat nu vanaf zijn ziekbed weten: “Ik kreeg tien dagen geleden de griep. Geen corona, want dat is getest. Vervolgens kreeg ik daar een longontsteking overheen. Er zat ook vocht achter één van mijn longen, dat veroorzaakt de pijn. Het bizarre is dat het precies drie maanden geleden is dat mijn moeder stierf, in de nacht van 4 op 5 januari. Ik ben 4 april hier binnengebracht, ook met longontsteking dus. Ma had het aan beide longen… wat een vreselijke pijn moet zij hebben gehad!”

Gerard is wel zijn optimistische zelve. “De Toppers gaan als een speer, dat is dus superleuk. Het is krankzinnig, er staan zo veel optredens gepland het hele jaar. Ik dacht nog na twee coronajaren: heerlijk, weer optreden! Krijg je een longontsteking… Er komen nog wat onderzoeken aan en ik voel mij nog erg beroerd, maar ik blijf positief.”