Connect with us

Nieuwste

Francis uit Over Mijn Lijk deelt uitslag laatste MRI-scan

Francis

Eind 2018 kreeg Francis uit Over Mijn Lijk te horen dat ze een hersentumor heeft. Ondertussen is haar toestand stabiel en gaat het relatief goed met haar. Dat neemt niet weg dat een MRI-scan altijd heel spannend blijft. Vandaag deelt ze de laatste uitslag.

Francis zag in 2018 haar grootste droom in vervulling gaan: een wereldreis. Bij terugkeer begon ze zich alsmaar slechter te voelen. Ze had intense hoofdpijnen, was vaak ziek en extreem moe. Omdat ze niet meer voor zichzelf kon zorgen, ging Francis terug bij haar ouders wonen en begon ze halve dagen te werken.

Terminaal ziek

Francis consulteerde haar hematoloog en die dacht aanvankelijk aan een bijwerking van haar medicijnen tegen bloedziekte. De huisarts dacht eerder aan migraine. Na talrijke bezoeken aan dokters is ze doorverwezen naar een oogarts. De definitieve diagnose na een MRI-scan was verwoestend: een hersentumor.

Ze onderging snel een operatie waarbij negentig procent van de tumor is weggehaald. Een maand later kreeg ze een nieuwe klap. Francis kreeg te horen dat ze ongeneeslijk ziek is vanwege een snelgroeiende kwaadaardige tumor.

Laatste MRI

Francis laat het hoofd niet hangen. Ze geniet van elke dag en probeert zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Het is haar grote droom om 35 jaar te worden.

En ze lijkt goed op weg om die droom te verwezenlijken. “Vandaag was het weer zo ver. Een mriscan en uitslag. Weer een positieve uitslag. Mijn Glioblastoom (hersentumor) is precies 40 maanden stil”, klinkt het op Instagram.