Connect with us

Nieuwste

Europa neemt nieuwe harde sancties tegen Rusland na bloedbad Boetsja

sancties

De Europese Commissie pleit voor een verbod op de invoer van Russische steenkool. Verder mogen Russische schepen niet meer aanleggen in Europese havens. Dat kondigde voorzitter Ursula von der Leyen aan.

De sancties komen er na de weerzinwekkende beelden van het bloedbad in Boetsja. De Russen vermoordden er wellicht honderden onschuldige burgers tijdens de terugtrekking uit de regio.

Von der Leyen legt uit: “Rusland voert een wrede en meedogenloze oorlog, niet enkel tegen de moedige Oekraïense troepen, maar ook tegen burgers.” Ze zegt dat de huidige sancties al effect hebben, maar gezien de wreedheden is het tijd om de druk nog op te voeren.

Het is de eerste keer sinds de invasie dat ook de invoer van fossiele brandstoffen in het vizier komt. De EU wil een verbod op de import van steenkool. Dat is goed voor vier miljard euro per jaar. Daarnaast wil ze verdere sancties op het gebied van de invoer van Russische olie.

Russische schepen en banken

De Commissie wil verder dat Russische schepen niet meer mogen aanleggen in de havens van Europa. Er zijn wel uitzonderingen voor energieproducten en landbouw- en voedingsproducten. Ook bepleit de Commissie een volledig transactieverbod voor de vier grote Russische banken.

Lees verder

Holland

Koningin Maxima komt met dramatisch nieuws over Amalia naar buiten

Koningin Máxima zal haar oudste dochter de komende twee jaar nog meer waarderen. Prinses Amalia woont de afgelopen jaren thuis, vertellen Máxima en Willem Alexander woensdag aan RTL Boulevard in Lahore, Pakistan.

Niet zo goed

Zij “vond het ook niet leuk”, vervolgde Máxima met EO’s Blauw Bloed. ‘Het is heel snel gegaan,’ zei de koningin. Máxima zei ’trots’ te zijn op Amalia, die ze een goede vriendin noemt.

Prinses Amalia

Pater Alexander had het hier moeilijker mee en wilde niet dat dit zou gebeuren. Aanstaande zaterdag viert Amalia haar zestiende verjaardag. Een groot feest heeft ze niet, maar het wordt zeker gevierd, aldus de koningin. “We gaan veel zingen.

Lees verder

Economie

Groot drama Raymond van Barneveld! ‘Ingestort’

Raymond van Barneveld tv-serie. Een groot deel van de gevel van een woning in de Haagse wijk Ypenburg is zondagavond ingestort.

Na een ophefmakend bericht op Dartsblog.nl dat het hele dak van het huis was ingestort, liet Barnevelds manager, Ben de Kok, licht schijnen op de schade. Hij bevestigde de schade aan het huis van de beroemde darter.

Heup

Volgens de directeur van “Barney’s” was het huis zwaar beschadigd. “De zijmuur stortte in, niet het dak”, schreef hij op Twitter.

De manager zei dat Raymond niet thuis was toen de instorting plaatsvond. Volgens Dartsnieuws.nl was Raymonds vriendin Julia echter thuis.

De functionaris zei: “Niemand anders raakte gewond, alleen materiële schade.

De Haagse darter is momenteel in Duitsland, waar maandag in Neurenberg de Europese Q School van start gaat.

Lees verder

Economie

Zware klap René Froger na onverwacht overlijden

René Froger is in rouw… Het was zijn vrouw, Natasja, die het droevige nieuws deelde van het overlijden van René’s “tweede vader”…

Natasja Froger deelt een prachtige foto van René en haar neef Jan, waar ook zij het droevige nieuws van het overlijden van Jan overbrengt… Een klap voor René Froger…

René Froger beschouwt zijn neef immers als een “tweede vader”. “Iemand verliezen is altijd hartverscheurend. Maar het lijkt nog pijnlijker als die persoon de mooiste is”, schreef Natasja op Instagram. Wie is ‘neef Jan’?

Neef Jan is de meest actieve, zorgzame, leuke en lieve baby. Als tweede vader voor René en familieman voor ons allemaal”, prees Natasja Froger. Een ding is duidelijk…

“Een man van wie niet alleen ons maar iedereen zoveel houdt. En hij is van ons… We zullen hem enorm missen”, besloot Natasja Froger na het droevige nieuws.

Lees verder
Advertisement

Trending