Connect with us

Nieuwste

Doodzieke hond met enorme tumor eenzaam vastgebonden aan hek

hond in Zoetermeer aan hek

Dinsdag deden medewerkers van Dierentehuis Zoetermeer een droevige vondst: een doodzieke hond was vastgebonden aan een hek. Het dier had een enorme tumor in zijn mond. De dierenarts vreest dat alleen inslapen nog een optie is. “Operatie heeft geen zin meer.”

Op het tuigje stond de naam Ares. De hond is met een bak voer en water achtergelaten in Zoetermeer. Doordat hij een grote tumor in zijn bek had, liet de hond zich moeilijk benaderen. Daarom deed zijn baasje hem wellicht een muilkorf om.

Inslapen

De dierenarts onderzocht Ares en kwam met droevig nieuws. “Het enige waar wij Ares nu alleen nog maar mee kunnen helpen, is hem in te laten slapen.”

De tumor is van zo’n grote omvang dat het op zijn kaak en tanden duwt. “De pijnmedicatie die wij Ares geven is helaas niet afdoende en de dierenarts is van mening dat een operatie nu geen zin meer heeft, zeker omdat dit soort tumoren bijna altijd kwaadaardig zijn.” De dierenpolitie onderzoekt de zaak.

Nieuwste

Gruwelijke doodsoorzaak Lisa Marie Presley gelekt

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat leidde tot de hartstilstand van Lisa Marie Presley op 12 januari, die haar uiteindelijk fataal werd. Twee dagen voordien waren zij en haar dochter nog bij de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles. Daar bleek dat ze kilo’s was afgevallen, waarvoor ze nog complimentjes kreeg. Amerikaanse entertainmentsite TMZ weet dat ze grote risico’s nam om af te vallen.

Vrienden van de dochter van Elvis Presley onthullen dat ze een extreme gewichtskuur volgde om 18 tot 23 kilo af te vallen. Ze begon daarmee twee maanden voor haar dood.

Sinds haar laatste scheiding had Lisa Marie zich voorgenomen om nog eens beeldig en slank op een rode loper te verschijnen. Dat deed ze nog tijdens de laatste week van haar leven. Mogelijk betaalde ze daarvoor wel de ultieme prijs.

Daarnaast had ze een zware verslaving aan pijnstillers, wat in combinatie met de extreme gewichtskuur wellicht tot haar overlijden leidde.

Lees verder

Nieuwste

Dierenbeschermers woest na vinden roze geverfde duif: ‘Slachtoffer gender reveal’

Dierenbeschermers van een organisatie in New York zijn woedend nadat ze een roze geverfde duif vonden in Madison Square Park in Manhattan.

Een voorbijganger merkte de vogel op. Daarna is het dier overgebracht naar de Wild Bird Fund. Het beestje was zwaar ondervoed. Volgens de dierenbeschermers is het dier met opzet roze geschilderd naar aanleiding van een gender reveal party.

Omdat de duif niet weet hoe ze in het wild moet overleven, denkt de organisatie dat ze wellicht in gevangenschap opgroeide. “En dit dier had het al zwaar genoeg vanwege de roze verf.”

De organisatie wijst erop dat het vrijlaten van duiven tijdens evenementen ontzettend schadelijk is voor de dieren. “Na het vrijlaten weten ze niet hoe ze buiten een kooi moeten overleven en kunnen ze heel akelig sterven.”

Lees verder

Nieuwste

Joelende groep Eritreeërs omsingelt meisje en randt haar aan

In november 2020 was een toen 20-jarige vrouw bij het station van Hoorn aan het wachten toen er plots een man naast haar kwam zitten. Daarop kwamen er nog eens vier jongemannen bij. Het OM zegt dat deze groep de vrouw aanrandde. De officier van justitie verklaart: “De angst van velen als het ’s avonds donker is.”

Het OM eiste tegen drie volwassen mannen werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen van een maand. De zaak tegen een verdachte die toen minderjarig was, werd gehouden achter gesloten deuren.

Een vijfde verdachte is nog altijd spoorloos. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Eritrea. De officier vroeg zich af of de mannen wel beseffen dat ze hebben aangericht.

Verblijfstatus

De advocaten hielden op de zitting aan dat een veroordeling een zware impact kan hebben op hun verblijfstatus. De aanvraag tot naturalisatie van een van de verdachten is inmiddels afgewezen. Hashe T. werd eerder veroordeeld omdat hij tijdens zijn arrestatie een agent in zijn been beet.

De advocaat van T. betoogde: “Hij kan het Nederlanderschap voorlopig dan ook niet aanvragen. Achteraf realiseert hij zich dat de vrouw zich onprettig heeft gevoeld. Het was een versierpoging van een groep jongeren die haar mee uit vroeg. En dat is totaal verkeerd begrepen en daarvoor zijn ter plaatse excuses gemaakt. Er is geen sprake geweest van seksuele handelingen.”

Verschrikkelijke ervaring

Voor de jongedame was het een traumatische ervaring. De mannen keken op haar telefoon wat ze aan het doen was. Een van de mannen vroeg haar: “Heb je een vriendje?” Omdat de mannen haar hadden omsingeld, kon ze geen kant op. Ze zwaaiden met geld en zeiden: “Kijk, ik heb 100 euro.” Daarop werd ze lachend en joelend in het nauw gedreven.

Haar advocaat legt uit dat de groepsaanranding diepe sporen heeft achtergelaten bij het slachtoffer. Ze heeft last van slaapverlamming, als rechtstreeks gevolg van het opgelopen trauma. “Ze kan dan ’s nachts opeens niet meer bewegen en heeft dan herbelevingen.” De verdachten verdedigen zich door te zeggen dat het gewoon een mislukte versierpoging was. Op 16 februari spreekt de rechtbank een vonnis uit.

Lees verder
Advertisement

Trending