-

Nieuwste

Doe Maar-zanger Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd overleden

Henny Vrienten

Henny Vrienten is overleden. De zanger en componist werd 73 jaar. De familie meldde het nieuws via concertorganisator MOJO. Henny was al langer ziek, maar een precieze doodsoorzaak is niet meegedeeld. Zijn afscheidstournee is om die reden afgeblazen. Ook toen is niet gezegd waarom dat was.

De familie laat weten: “Hij was een geweldige, liefhebbende vader en echtgenoot; een wijze, erudiete man met vlijmscherp gevoel voor humor en taal.” Ze vragen om rust en privacy om het verlies te kunnen verwerken. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring.

Vrienten verwierf naam en faam als zanger en bassist van Doe Maar. De groep splitte in 1984, maar sinds de reünie trokken ze vaak samen op. Afgelopen najaar zouden ze beginnen aan een afscheidstournee, maar dat kon niet doorgaan vanwege de slechte gezondheid van Henny.

Henny laat zijn echtgenote Gala Veldhoen en hun twee zonen achter. Verder heeft Henny nog twee zonen en een dochter uit een vorig huwelijk.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder