Connect with us

Nieuwste

Bennie Jolink in de bres voor Johan Derksen: ‘Hypocriete slijmerds’

Bennie Jolink

Bennie Jolink van Normaal haalt zwaar uit naar de mensen die Johan Derksen nu laten vallen. “Hypocriete slijmerds”, noemt hij hen. “Het zijn mensen die niets van de jaren 60 en 70 begrijpen.”

Dinsdag onthulde Derksen in Vandaag Inside dat hij vijftig jaar geleden een kaars in een bewusteloze vrouw had gestopt. Later zwakte hij dat verhaal af en klonk het dat hij de kaars alleen tussen haar benen had gezet. De voetbalanalist werd vervolgens massaal uitgekotst en zowat al zijn vaste professionele relaties begonnen hem te cancellen. Zijn radioprogramma is per direct stopgezet, alsook zijn theatershow.

Gistenavond kondigde Derksen aan dat hij er helemaal klaar mee is en stopt. Dat nieuws is vandaag bevestigd: Vandaag Inside verdwijnt definitief.

Jolink woedend

Oud-zanger van Normaal Bennie Jolink is furieus. Hij schrijft op Facebook: “We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden waar de duivel een kleur van zou krijgen. Of we er wel of niet op ingingen laat ik in het midden maar als overtuigd feminist kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan. Maar wat er nu voor preuts gelul plaatsvindt, gaat alle perken te buiten. Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten. Gewoon dronken lolmakerij, anders niks.”

De artiest geeft wel aan dat hij walgt van het schandaal rond The Voice. “Ik walg van ouwe muzikanten die op jonge meiden geilen.” Daarmee doelt Bennie natuurlijk op Ali B en Marco Borsato.