-

Nieuwste

Beelden: Zware explosie tijdens podcast met John van den Heuvel

John van den Heuvel

Middenin de podcast van Najib Amhali is John van den Heuvel opgeschrikt door een zware explosie. Hoewel de gastheer van zijn stoel springt, blijft de misdaadjournalist ijzig kalm.

John van den Heuvel krijgt al jaren bescherming vanwege de bedreigingen aan zijn adres. Overal waar hij komt gelden er strenge veiligheidsmaatregelen en krijgt hij bescherming. Collega’s vinden het zelfs een beetje akelig om met hem in één ruimte te zitten. “Ik dacht, stel die gast wordt nou beschoten, dan zit ik direct in de vuurlinie”, zei Martijn Koning eerder.

Zware explosie

Toen er tijdens een interview met John een zware explosie te horen was, schrok Najib Amhali zich dan ook een bult. Ze zitten rustig te keuvelen als er plots een luide knal te horen is. De drie praatgasten vallen compleet stil.

Je ziet de paniek in de ogen van Najib. Is dit een aanslag op John? Heeft hij weer eens enkele criminelen op stang gejaagd?

Wanneer Najib gaat kijken, blijkt het gelukkig loos alarm. “Ze renden weg. Kleine jongens. Vuurwerk in een raam.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder