-

Nieuwste

Beelden: Mart Hoogkamer betrapt inbrekers op heterdaad

Mart

Mart Hoogkamer betrapte twee mannen die bij hem probeerden in te breken. De zanger deelde de beelden van zijn bewakingscamera’s op Instagram.

In nacht van zaterdag op zondag probeerden twee mannen in zijn huis in te breken. Een van de verdachten heeft een koevoet vast.

De zanger schrijft bij de beelden: “Bedankt maat! Wij nemen extra maatregelen.” Uiteindelijk raakten ze niet binnen. Voor Mart alvast reden genoeg om zijn woning extra te laten beveiligen.

Beelden

De mannen probeerden het later ook bij een andere entree. “Er zijn nog meer beelden waarop te zien is dat ze ook een andere ingang proberen”, legt hij uit. Hij is niet zo heel hard geschrokken, maar vindt het natuurlijk niet zo leuk.

Op het einde van de beelden is te zien dat de mannen ergens van schrikken en wegvluchten. “Dat komt door de beveiliging, die toen kwam. Daardoor zijn ze weggerend. Het is heel fijn dat de beveiliging in ons complex zo alert is.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mart Hoogkamer (@marthoogkamer)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder