-

Nieuwste

Beelden: Agressieve gek wil vader in bijzijn baby op treinspoor gooien

treinsporen

Afgelopen zomer is een jonge vader in Amsterdam bijna op de treinsporen gegooid door een onbekende metroreiziger. Uit nieuwe beelden van de politie blijkt dat dit gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw en babydochtertje van negen maanden.

De politie maakt nog steeds jacht op deze buitengewoon agressieve man. Een simpele woordenwisseling op metrostation Overamstel was voldoende om de man compleet door het lint te laten gaan. De vader maakte wat kiekjes van zijn baby. Een passagier spreekt hem aan in het Engels en denkt dat hij foto’s van hem maakte. De vrouw zegt nog dat het een misverstand is en verwijdert zelfs een filmpje. Dat mag niet baten, want de man gaat compleet over de rooie.

Geschopt, geslagen en gebeten

Wanneer het gezin uitstapt op station Overamstel gaan de poppen pas echt aan het dansen. De gestoorde man blijft schreeuwen naar de vader, maar deze keer blijft het niet bij verbaal geweld.

De verdachte wil maar niet kalmeren en slaat een beker koffie uit de hand van de jonge vader. De beker belandt in de kinderwagen van het kind. Daarna begint de man de vader te slaan, schoppen en bijten. Hij probeert hem tot tweemaal toe op de sporen te duwen. Gelukkig raakte de baby niet gewond, omdat de koffie niet meer heet was.

Opsporing Verzocht deelde nu geblurde en niet geblurde beelden van het incident. De politie hoopt hem eindelijk te pakken te krijgen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder