Connect with us

Nieuwste

Bedrijf Bas Smit sluit vanwege overlast, seksisme en druggebruik

Bas Smit

Bas Smit maakt maar wat graag publiciteit voor zijn bezorgdienst Zapp in Amsterdam. Buren zijn minder enthousiast over de zaak die dag en nacht open is. Het regent klachten over luidruchtige bezorgers en druggebruik. Dat meldt Het Parool. Een buurtbewoner getuigt: “De situatie is onleefbaar geworden en er hangt een dreigende sfeer.”

Omwonenden zijn de 24-uurs bezorgdienst spuugzat. Er zijn rond de honderd meldingen vanwege overlast. Een van de buren onthult dat hij letterlijk slapeloze nachten heeft sinds de komst van het bedrijf van Bas Smit.

Bedreigingen

Een buur vertelt aan Story: “Het bedrijf zit er sinds mei vorig jaar. Het was meteen raak. Veel overlast, een vervuilde straat, intimidaties naar bewoners toe en zelfs bedreigingen. Vooral ’s nachts was er veel lawaai en harde muziek.”

Ondertussen is de situatie ronduit onleefbaar. “Er hangt een dreigende sfeer. Niet de omgeving waaraan je je kinderen wilt blootstellen.” Ook roken de medewerkers, waaronder ook leidinggevenden, regelmatig joints.

Gekkenhuis

Het Parool kon eveneens met enkele buren praten. “Het is een gekkenhuis, bijna iedereen gebruikt drugs – bezorgers én orderpickers. Als je de winkel binnenkomt, kan je de wiet vaak gewoon ruiken en er wordt gesnoven”, vertelt iemand.

Vrouwen voelen zich niet goed

De vrouwelijke medewerkers zijn behoorlijk onder de indruk van al dat druggebruik. Ook krijgen ze geregeld seksistische opmerkingen over zich heen. Ze melden zich dan ook vaak ziek. Een vrouw onthult: “Als vrouw voelde je je dan niet op je gemak. En als een supervisor zoiets zei en je ging er niet in mee, dan moest je rotklusjes doen, zoals de hele voorraad tellen. Of je kreeg een slechte review.”

Bedrijf moet dicht

De gemeente heeft nu beslist dat de darkstore niet in het bestemmingsplan hoort. De rechter volgt die redenering en dus moet het bedrijf dicht. “De leefbaarheid van bewoners in de straat staat onder druk door de vele koeriers die door de straat fietsen. Dat leidt tot ‘onveilige situaties”, vindt de rechter.

Reactie Bas Smit

Nu reageert ook Bas Smit zelf op de beschuldigingen. “Het is niet meer dan terecht dat Zapp een volledig onderzoek is gestart. Ik weet dat Zapp de ernst van deze beschuldigingen zeer hoog opneemt en passende maatregelen zal nemen.”

Economie

Heftig: Sarah van Soelen heeft weer een bizar uiterlijk

Een paar weken geleden was de opening van de Harbour Club in Amsterdam waar Hans Klok zou optreden. Zowel Rachel als Sarah van Soelen gingen daar naar toe.

Rachel ging op de rode loper doodleuk naast Sarah staan om samen gefotografeerd te worden. Terwijl Andre duidelijk heeft laten weten geen contact meer met Sarah van Soelen te willen.

Maar goed Sarah wilde ook nog wel even de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws te woord staan en dat had ze beter niet kunnen doen. Sarah wordt namelijk op Twitter compleet afgekraakt om haar bizarre uiterlijk.

Maar goed het kan blijkbaar nog veel gekker, want moet je even kijken wat Sarah met haar wenkbrauwen heeft gedaan op de onderstaande foto om nog maar te zwijgen over haar mega lippen.

Lees verder

Economie

“Nieuwe trieste tegenslag voor zanger Frans Bauer: Lijdt aan kanker”

Enkele maanden na het herseninfarct van Mariska (46) heeft de familie Bauer weer zorgen om een ziek familielid. Dorus, de broer van Frans (48), lijdt aan kanker. Dat vertelt de zanger woensdag in ‘De Telegraaf’.

Fans van Frans kennen Dorus uit de diverse realityshows rond de familie. Ook runt de 54-jarige normaliter de fankraam bij concerten van zijn zes jaar jongere broertje. Volgens Frans heeft Dorus een goede prognose, maar wacht de familie nog op nieuws over een datum waarop hij geopereerd kan worden. Aan welke vorm van kanker Dorus Bauer lijdt, is niet bekend.

Begin januari werd Frans’ echtgenote Mariska getroffen door een herseninfarct. “Het is opnieuw een bak ellende die wij over ons heen krijgen”, aldus Frans in de krant. “Ik denk ook weleens: wanneer houdt dit op. Mensen kennen mij als een vrolijke vent, maar ondertussen is er de afgelopen jaren toch wel genoeg aan narigheid en tegenslagen voorgevallen.”

Lees verder

Nieuwste

Jongen met Gucci petje neemt Nederlandse klasgenoot te grazen omdat hij te ”stoer” doet. Jongen breekt neus.

Dit filmpje gaat als een lopend vuurtje rond. Op de beelden is te zien hoe iemand zijn excuses moet bieden omdat hij stoer gedaan zou hebben. Bekijk de beelden helemaal onderaan.

Echter laat hij het daar niet bij en neemt hij hem nog flink te grazen.

Alleen is het niet zo slim om die beelden vervolgens weer te gaan delen met je kop vol in beeld. Bekijk de beelden hieronder:

Lees verder
Advertisement

Trending