Connect with us

Nieuwste

Arrestatieteam valt met geweld school binnen voor medewerker met taartmes

taartmes

Een basisschool in Noordwijkerhout kreeg maandagochtend een arrestatieteam over de vloer. De politie had een melding gekregen over een man met een mes en besloot om niets aan het toeval over te laten. Ter plaatse bleek het loos alarm, want een medewerker van de school had een taartmes bij om een taart aan te snijden.

Maandag rond 8 uur zag een voorbijganger een onbekende man bij basisschool De Prinsenhof met een mes. De politie zegt dat de man zich verdacht zou gedragen hebben.

De leraren en kinderen zijn tijdelijk opgevangen op een andere locatie. Ondertussen doorzochten politieagenten het gebouw anderhalf uur lang. Ondertussen geeft de politie toe dat het om een misverstand ging. In een verklarende brief van de school aan de ouders staat te lezen dat een medewerker een mes bij zich had om ’s middags de Oekraïne markt taart te kunnen aansnijden.” Een bestuurder van de school prees de actie van de politie en zei: “Liever te alert dan te laks.”