-

Nieuwste

Arrestatieteam valt met geweld school binnen voor medewerker met taartmes

taartmes

Een basisschool in Noordwijkerhout kreeg maandagochtend een arrestatieteam over de vloer. De politie had een melding gekregen over een man met een mes en besloot om niets aan het toeval over te laten. Ter plaatse bleek het loos alarm, want een medewerker van de school had een taartmes bij om een taart aan te snijden.

Maandag rond 8 uur zag een voorbijganger een onbekende man bij basisschool De Prinsenhof met een mes. De politie zegt dat de man zich verdacht zou gedragen hebben.

De leraren en kinderen zijn tijdelijk opgevangen op een andere locatie. Ondertussen doorzochten politieagenten het gebouw anderhalf uur lang. Ondertussen geeft de politie toe dat het om een misverstand ging. In een verklarende brief van de school aan de ouders staat te lezen dat een medewerker een mes bij zich had om ’s middags de Oekraïne markt taart te kunnen aansnijden.” Een bestuurder van de school prees de actie van de politie en zei: “Liever te alert dan te laks.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder