Connect with us

Nieuwste

Willem-Alexander onthult: Rutte is enige die koekjes eet in paleis

Willem-Alexander

Premier Mark Rutte is de enige bezoeker van het koninklijk paleis die er wel eens een koekje eet. Dat grapte koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Dit jaar bestaat de onafhankelijke denktank voor de regering vijftig jaar.

De raadsleden vertellen Willem-Alexander over het bezoek van Rutte van enige tijd geleden. Toen stonden er allerhande gezonde hapjes en koekjes op tafel. Willem-Alexander lachte: “Dan weet ik wel wat hij kiest. Rutte is de enige die de koekjes eet in het paleis.”

Gezond eten

De koning krijgt tijdens het gesprek ook nog informatie over gezond leven en de moeilijkheden om dat ook in de praktijk te brengen. De koning kondigt grappend aan dat hij vanaf morgen begint met gezond eten, maar “eerst nog een kopje koffie.”