Connect with us

Nieuwste

Rusland: ‘Kernwapens inzetten wanneer ons bestaan in gevaar is’

kernwapens

Rusland kondigde dinsdag aan alleen kernwapens in te zetten wanneer hun bestaan bedreigd is. Dat meldde Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov dinsdag.

Daarmee reageert hij op de bezorgdheid dat de oorlog in Oekraïne zou kunnen escaleren tot een wereldwijd nucleair conflict.

Peskov zei: “We hebben een beleid voor binnenlandse veiligheid, en het is openbaar. Je kunt alle redenen lezen voor het gebruik van kernwapens. Dus als het een existentiële bedreiging is voor ons land, dan kan het worden gebruikt in overeenstemming met ons beleid.”

Eind vorige maand beval Poetin nog om de nucleaire wapens op scherp te zetten als afschrikkingsmiddel. Vorige week bevestigde VN-topman Antonio Guterres nog dat hij een nucleair conflict niet langer uitsluit.