Connect with us

Economie

Overheid loopt miljoenen mis door politieagenten die niet bekeuren

politieagenten

Het aanhoudende politieprotest leidt ertoe dat de overheid miljoenen euro’s aan boetes misloopt. Uit protest voor een beter cao schrijven politieagenten al wekenlang geen boetes uit voor kleinere vergrijpen.

De leider van het protest, Maarten Brink, zegt dat het verlies voor de staat aardig oploopt. De vier politiebonden beklemtonen dat alleen een nieuwe cao het tij kan keren.

Al sinds december protesteren de vakbonden tegen het uitblijven van betere werkcondities. “De acties van de politiebonden zijn erop gericht het kabinet duidelijk te maken hoezeer de gezondheid en veiligheid van de huidige politiemedewerkers in de knel zijn gekomen door onverstandig politiebeleid”, klinkt het.

Geen boetes meer

De politie deelt momenteel geen boetes uit voor kleinere overtredingen. Projectleider Maarten Brink zegt dat het misgelopen bedrag aan boetes in de miljoenen loopt. “Wij krijgen met regelmaat cijfers van collega’s. Aan de hand daarvan zien wij dat er behoorlijke aantallen bekeuringen niet uitgeschreven worden.”

Bij grove schendingen van de veiligheid en de openbare orde worden nog wel boetes uitgeschreven. Alleen de excessieve snelheidsovertreders worden bijvoorbeeld beboet. In andere gevallen volstaat een waarschuwing en het overhandigen van een flyer met informatie over de politieactie.