-

Nieuwste

Nieuw dreigement van Poetin is barslecht nieuws voor Nederland

Poetin

Donderdag dreigde de Russische president Vladimir Poetin ermee om de gaskraan vanaf 1 april dicht te draaien als klanten niet in roebels betalen.

Rusland had eerder aangegeven dat de beslissing nog zou uitblijven. Nu ondertekende Poetin toch een decreet waardoor Russisch gas in roebels moet worden betaald. “De sancties die het Westen nu neemt, waren al lang voorbereid”, vertelde hij.

De president gaf ook aan dat vooral de Verenigde Staten profiteren van de instabiliteit op wereldniveau.

Nog maar pas lieten landen als Duitsland en Italië weten dat ze de garantie hadden gekregen dat ze verder in euro of dollar mochten betalen. Dat spreekt Poetin nu dus tegen.

Duits bondskanselier Olaf Scholz reageerde dat het zijn hoop is om zo snel mogelijk onafhankelijk te worden van Russische gasleveringen. “Maar dat zal langer duren dan tot het einde van het jaar.”

Het is nog niet helemaal duidelijk wat dit betekent voor de Nederlandse consument, maar naar verwachting zullen de prijzen nog gaan stijgen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder