Connect with us

Nieuwste

Kuipers overweegt nieuwe harde coronamaatregelen

Kuipers

Ondanks het feit dat het kabinet zich eerder optimistisch uitliet over de recente corona-ontwikkelingen, sluit gezondheidsminister Kuipers nieuwe harde maatregelen niet uit. De minister wil dat het juridisch mogelijk blijft om snel in te grijpen wanneer de situatie weer uit de hand dreigt te lopen.

Dat staat te lezen in een brief die Kuipers aan de Tweede Kamer richtte. Vrijdag stelt het kabinet de langetermijnstrategie tegen corona voor. De bedoeling is om de verantwoordelijkheid meer bij de samenleving en de burgers te leggen, en in mindere mate bij de overheid. Kuipers wil de samenleving zoveel mogelijk openhouden. Het beleid moet voorspelbaar zijn, zodat burgers en bedrijven weten waaraan ze zich kunnen verwachten.

Nieuwe maatregelen

Toch zijn er scenario’s denkbaar waarin opnieuw harde maatregelen nodig zijn. Het slechtste scenario is dan wanneer het aantal griepbesmettingen en coronabesmettingen gelijktijdig oploopt, of een nieuwe zorgwekkende variant van het virus.

Het kabinet moet dan de juridische mogelijkheid hebben om in te grijpen. Daarvoor liggen er drie opties op tafel: een vijfde verlenging van de coronawet, een overbruggingswet tot de wijziging van de Wet publieke gezondheid of werken met spoedwetten. De komende tijd volgt er overleg over wat de beste optie is.

Lees verder

Holland

Koningin Maxima komt met dramatisch nieuws over Amalia naar buiten

Koningin Máxima zal haar oudste dochter de komende twee jaar nog meer waarderen. Prinses Amalia woont de afgelopen jaren thuis, vertellen Máxima en Willem Alexander woensdag aan RTL Boulevard in Lahore, Pakistan.

Niet zo goed

Zij “vond het ook niet leuk”, vervolgde Máxima met EO’s Blauw Bloed. ‘Het is heel snel gegaan,’ zei de koningin. Máxima zei ’trots’ te zijn op Amalia, die ze een goede vriendin noemt.

Prinses Amalia

Pater Alexander had het hier moeilijker mee en wilde niet dat dit zou gebeuren. Aanstaande zaterdag viert Amalia haar zestiende verjaardag. Een groot feest heeft ze niet, maar het wordt zeker gevierd, aldus de koningin. “We gaan veel zingen.

Lees verder

Economie

Groot drama Raymond van Barneveld! ‘Ingestort’

Raymond van Barneveld tv-serie. Een groot deel van de gevel van een woning in de Haagse wijk Ypenburg is zondagavond ingestort.

Na een ophefmakend bericht op Dartsblog.nl dat het hele dak van het huis was ingestort, liet Barnevelds manager, Ben de Kok, licht schijnen op de schade. Hij bevestigde de schade aan het huis van de beroemde darter.

Heup

Volgens de directeur van “Barney’s” was het huis zwaar beschadigd. “De zijmuur stortte in, niet het dak”, schreef hij op Twitter.

De manager zei dat Raymond niet thuis was toen de instorting plaatsvond. Volgens Dartsnieuws.nl was Raymonds vriendin Julia echter thuis.

De functionaris zei: “Niemand anders raakte gewond, alleen materiële schade.

De Haagse darter is momenteel in Duitsland, waar maandag in Neurenberg de Europese Q School van start gaat.

Lees verder

Economie

Zware klap René Froger na onverwacht overlijden

René Froger is in rouw… Het was zijn vrouw, Natasja, die het droevige nieuws deelde van het overlijden van René’s “tweede vader”…

Natasja Froger deelt een prachtige foto van René en haar neef Jan, waar ook zij het droevige nieuws van het overlijden van Jan overbrengt… Een klap voor René Froger…

René Froger beschouwt zijn neef immers als een “tweede vader”. “Iemand verliezen is altijd hartverscheurend. Maar het lijkt nog pijnlijker als die persoon de mooiste is”, schreef Natasja op Instagram. Wie is ‘neef Jan’?

Neef Jan is de meest actieve, zorgzame, leuke en lieve baby. Als tweede vader voor René en familieman voor ons allemaal”, prees Natasja Froger. Een ding is duidelijk…

“Een man van wie niet alleen ons maar iedereen zoveel houdt. En hij is van ons… We zullen hem enorm missen”, besloot Natasja Froger na het droevige nieuws.

Lees verder
Advertisement

Trending