Connect with us

Nieuwste

Jongetje (4) zit twee dagen alleen thuis bij dode moeder in Beverwijk

jongetje

Zaterdag stootten de hulpdiensten op een vreselijk tafereel in Beverwijk. In de woning troffen ze een jongetje van vier aan bij het lichaam van zijn overleden moeder Mariska. De politie zegt dat de vrouw al twee dagen dood was.

Na haar overlijden was de jonge zelf naar zijn bed gegaan om te slapen. Hij dacht dat zijn mama aan het slapen was. “Hij hoopte dat ze nog wakker zou worden”, getuigt de zus van de overleden vrouw. Het kindje had de volgende ochtend zo’n honger dat hij koekjes en hondenbrokjes begon te eten.

De politie meldt: “De vrouw is een natuurlijke dood gestorven. Het is verder geen zaak van ons. Het jongetje hebben we overgedragen aan familieleden. Heel verdrietig.”

Het jongetje woont momenteel bij de zus, tante Sahrona. “Met hem gaat het naar omstandigheden nu redelijk. Maar hij weet alles nog heel precies. Alle mogelijk hulpverlenende instanties zijn nu bezig hem te helpen dit enorme trauma te boven te komen.”

De moeder had last van meerdere kwalen. “Mariska is overleden aan een hartstilstand als gevolg van trombose, een losschietende bloedprop. Ze leed aan suikerziekte en had aderproblemen.”