-

Nieuwste

Jongetje (4) zit twee dagen alleen thuis bij dode moeder in Beverwijk

jongetje

Zaterdag stootten de hulpdiensten op een vreselijk tafereel in Beverwijk. In de woning troffen ze een jongetje van vier aan bij het lichaam van zijn overleden moeder Mariska. De politie zegt dat de vrouw al twee dagen dood was.

Na haar overlijden was de jonge zelf naar zijn bed gegaan om te slapen. Hij dacht dat zijn mama aan het slapen was. “Hij hoopte dat ze nog wakker zou worden”, getuigt de zus van de overleden vrouw. Het kindje had de volgende ochtend zo’n honger dat hij koekjes en hondenbrokjes begon te eten.

De politie meldt: “De vrouw is een natuurlijke dood gestorven. Het is verder geen zaak van ons. Het jongetje hebben we overgedragen aan familieleden. Heel verdrietig.”

Het jongetje woont momenteel bij de zus, tante Sahrona. “Met hem gaat het naar omstandigheden nu redelijk. Maar hij weet alles nog heel precies. Alle mogelijk hulpverlenende instanties zijn nu bezig hem te helpen dit enorme trauma te boven te komen.”

De moeder had last van meerdere kwalen. “Mariska is overleden aan een hartstilstand als gevolg van trombose, een losschietende bloedprop. Ze leed aan suikerziekte en had aderproblemen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder