Connect with us

Nieuwste

Dit waren laatste woorden Piet Paulusma op zijn sterfbed

Piet Paulusma

Op zijn sterfbed had Piet Paulusma een laatste boodschap voor Nederland. Hij vroeg aan Omroep MAX-baas Jan Slagter om in zijn naam de bevolking te bedanken die jarenlang naar zijn weerberichten keek.

Slagter bezocht Paulusma vorige zaterdag, een dag voor de weerman overleed. Hij getuigt: “Hij zag me en een van de eerste dingen die hij zei was: ‘Heb je een camera bij je? Hij zei: ‘Jan, zou je aan de Nederlanders willen zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ze altijd naar mij hebben gekeken. En ik wil ze daarvoor bedanken’.”

Slagter zegt dat het voor Paulusma een eer was om meer dan 25 jaar het weerbericht te mogen presenteren. “Aan het einde van het gesprek zei hij ook: ‘Over vier jaar komt er een Elfstedentocht. Willen jullie dan aan mij denken?’ Ook dat was Piet. Het ging over veel dingen, maar ook vooral over zijn werk en het weer, en over wat hij heeft betekend voor Nederland”, aldus Slagter.

Ziekte geheim houden

De MAX-baas legt ook uit waarom de weerman niet wilde dat mensen zouden afweten van zijn ziekte. “Hij dacht dat mensen het dan alleen maar over zijn ziekte zouden hebben. Dat mensen als ze naar zijn weerbericht zouden kijken zouden denken: oh, daar staat een zieke man. Dat wilde hij niet.”

Volgens Slagter had de familie het daar soms moeilijk mee, omdat ze daardoor er met niemand anders over konden praten.