Connect with us

Nieuwste

Daar is de winter weer: ‘Sneeuw en hagel op komst’

winter

Komend weekend is het weer zomertijd en gaat de klok een uurtje vooruit. Vorig weekend was het prachtig lenteweer. De zomertijd betekent echter niet noodzakelijk ook zomers weer.

Hoewel de dagen langer worden, neemt de temperatuur een duik. Vanaf donderdag krijgen we te maken met een wind uit het noordoosten en vanaf het weekend is dat een frisse noorderwind. Weeronline voorspelt: “Daarmee is het alsnog zachter dan de normale waarden voor eind maart van 10 tot 12 graden. Van zomerse temperaturen is in ieder geval geen sprake.”

Winter

Komende week geven de wintermodellen dan een verdere daling van de temperaturen aan. “Waarschijnlijk wordt het halverwege de week maximaal 10 graden en is tijdens de nachten vooral in het binnenland kans op enkele graden vorst”, aldus Weeronline.

Meteoroloog Matthijs van der Linden vertelt wat ons te wachten staat: “Ook is er kans op een winterse bui. Vooral in de avond en nacht is het best koud en dan is wat natte sneeuw niet uitgesloten. Ook kan het tijdens sommige buien hagelen. Wel is de kans op een bui in de middag het grootst en is het in de avond en nacht in het binnenland vaak droog.”