-

Nieuwste

BREAKING: Harde lockdown gaat vanaf vanavond al in

restaurants

Het kabinet gooit Nederland opnieuw helemaal op slot vanwege de dreiging van de oprukkende omnicronvariant. De lockdown treedt vanavond al in werking en duurt minstens tot midden januari. Dat betekent dat alle niet-essentiële sectoren dicht moeten.

Haagse bronnen bevestigen dat het kabinet het OMT-advies overneemt. Meer details volgen tijdens de persconferentie om 19 uur. De komende tijd zullen alleen nog essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken open zijn. Ook essentiële diensten zoals fysiotherapeuten mogen verder werken. Uithalen bij restaurants mag wel nog.

Voor het overige gaat gewoon alles op slot: horeca, sport, cultuur, kappers en zelfs het onderwijs. Het kabinet wil het aantal contacten tijdens de feestdagen sterk terugdringen.

Omdat de piek van de omnicron-golf nog moet komen, wil het kabinet het aantal besmettingen zoveel mogelijk beperken. Op die manier hopen ze tijd te kopen om de boostercampagne verder uit te rollen. Het lijkt erop dat een derde prik een goede bescherming biedt tegen deze heel besmettelijke variant.

Wellicht komt er geen avondklok, omdat dat praktisch moeilijk te realiseren is. Wel mogen er slechts vier personen op bezoek. In dat geval is een zelftest aan te raden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder