Connect with us

Nieuwste

Zwaar mishandelde Arthur (6) sterft: ‘Niemand houdt van me’

Arthur

In Engeland is een triestige rechtszaak gestart tegen de ouders van Arthur Labinjo-Hughes. De zesjarige jongen overleed vorig jaar op 17 juni aan hersenletsel. Tijdens het proces komen gruwelijke details naar buiten over de zware mishandelingen die het kleintje moest doorstaan.

Uithongeren

Volgens het OM hielden vader Thomas Hughes en stiefmoeder Emma Trustin bewust eten achter om de jongen uit te hongeren. Wanneer hij wel te eten kregen, strooiden ze er zoveel zout in dat hij zwaar verzwakte.

De jongen werd zowel fysiek als mentaal mishandeld. Arthur moest toekijken hoe zijn vader het shirt van zijn favoriete voetbalploeg aan flarden knipte.

Verdediging ouders

De ouders van Arthur komen met een heel ander, zij het merkwaardig verhaal. Volgens hen zou de jongen zichzelf het hoofdletsel hebben toegebracht. De jongen zou zichzelf nadat hij 14 uur op de gang moest staan opzettelijk van de trap hebben laten vallen. Arthur had wel 130 verwondingen over zijn hele lichaam. Op zijn hoofd en in zijn hals alleen al had hij 30 letsels. De aanklager meent genoeg bewijs te hebben dat het letsel veroorzaakt is door de ouders.

Geluidsfragment

Tijdens het proces liet de aanklager een hartverscheurend geluidsfragment horen. Daarop horen we Arthur huilen en zeggen: “Niemand houdt van me. Niemand gaat me eten geven.” Dinsdag moest het proces gestaakt worden nadat moeder Emma met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Lees verder

Nieuwste

RTL Boulevard nog altijd zwaar bedreigd: ‘Het is zeer serieus’

Peter de Vries

Na de moord op Peter R. de Vries blijkt RTL Boulevard nog steeds in gevaar. Sinds de dodelijke aanslag is de veiligheidssituatie nog altijd ongewijzigd. RTL-baas Sven Sauvé zegt dat het programma in gevaar is.

RTL Boulevard is een van de onschuldigste programma’s die er zijn. Dat neemt niet weg dat het programma nog steeds in gevaar is.

Sven Sauvé legt uit dat het dreigingsniveau niet veranderd is. “Ik mag daar inhoudelijk niet veel over zeggen, maar de veiligheidssituatie is nog steeds zeer serieus met maatregelen die onverminderd blijven. Of dat ooit nog zal afnemen, durf ik niet te zeggen.”

Heeft dit dan echt te maken met de topics over criminaliteit? Die zitten namelijk ook in talrijke andere programma’s. “Is dat wat jullie horen van de politie? Of wil RTL uit voorzorg geen risico nemen?”, reageert het NRC.

Politie

Sven geeft mee dat het niveau van de dreiging wordt bepaald door de autoriteiten. “Wij gaan af op informatie van de autoriteiten, en die geven aan dat er op dit moment geen reden is het beveiligingsniveau te verlagen. We zijn als media in een nieuwe fase terechtgekomen.”

Hij voegt er nog aan toe: “In dit geval heeft dit het leven gekost van een zeer gewaardeerde collega, en is de dreiging overgeslagen naar Boulevard. Maar dit kan ieder programma overkomen. Het vrije woord ligt echt onder vuur.”

Waarom doelwit?

De grote vraag is natuurlijk waarom RTL Boulevard een doelwit blijft? “Ik kan alleen speculeren. En dat doe ik niet want het gaat om de veiligheid van collega’s. Het valt me op dat jullie enigszins verbaasd reageren, alsof we alweer terug zijn bij normaal. Maar wij zijn nooit teruggegaan naar normaal. Ik denk dat dit makkelijk kan overslaan naar andere mediapartijen, we zijn echt een grens over”, aldus Sven.

Lees verder

Nieuwste

Gordon onder vuur na smerige uithaal naar Ewout Genemans

Gordon

Gordon heeft zich de woede van talrijke mensen op de hals gehaald. Hij deelde een smerige sneer uit naar Ewout Genemans. Volgers pikken dit niet. “Wat een zure reactie!”, klinkt het.

Ewout postte op Instagram een kiekje met interventionist Maarten Dammers. Het duo is al enkele maanden op pad voor de opnames van Verslaafd. Volgers zijn heel enthousiast en dat is te merken aan de positieve reacties.

Maar een reactie valt uit de toon. Gordon sneert: “Geen budget voor styling?” De fans snappen niet waarom de presentator zo zuur reageert. “Moet je nou echt altijd andere mensen omlaag brengen om jezelf beter te voelen?”, vraagt iemand zich af.

Gordon heeft de kwalijke gewoonte om zijn reacties en berichten telkens te verwijderen. Inmiddels reageerden meer dan tachtig mensen op de reactie van de presentator. Enkelen vallen Gordon persoonlijk aan. “Ze kunnen beter iets aan jouw hoofd doen”, haalt iemand uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ewout Genemans (@ewoutgenemans)

Lees verder

Nieuwste

Opnieuw slaande ruzie tussen Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan

Het is weer heibel tussen de broers Aad en Bas van Toor. Adriaan mag niet meer bij Bassie op de koffie omdat hij gevaccineerd is tegen corona.

Aad van Toor zit in zak en as omdat hij geen contact meer heeft met Bas. Bas verbrak de banden met zijn broer naar aanleiding van een discussie over het coronavaccin. Aad onthulde aan Story dat hij zich inderdaad liet vaccineren.

Opzettelijk besmetten

Bas wil niet dat Aad nog op bezoek komt omdat hij hem opzettelijk zou willen besmetten. Dat is natuurlijk onzin. Aad vindt de situatie vreselijk en hij krijgt ook geen antwoord meer op mailtjes. “Ik heb er alles aan gedaan, maar het houdt op een gegeven moment op.” Ook dochter Liesbeth zit heel verveeld met de toestand. Zij zegt: “Het enige wat we tegen Aad hebben gezegd is dat hij hier niet kan komen wanneer hij uit een vliegtuig komt. Hij zal dan eerst tien dagen in quarantaine moeten.”

Aad voegt er nog aan toe dat hij bang is dat hij zijn broer nooit meer zal zien vanwege zijn zwakke gezondheid.

Lees verder

Trending