Connect with us

Nieuwste

Maatregelen kabinet gelekt: niet-essentiële sectoren en horeca dicht om 17 uur

Rutte

Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het kabinet aan om alle niet-essentiële sectoren en de horeca te sluiten om 17 uur. De vervroegde sluitingstijd geldt dan voor onder meer cafés, bioscopen, restaurants en theaters. Doorgaans volgt het kabinet het advies van het OMT.

Als het van het OMT afhangt moeten ook contactberoepen als kappers en doorstroomlocaties als musea en dierentuinen dicht om 17 uur.

Voorlopig geldt voor de culturele sector nog geen vervroegde sluiting. Wel is een coronatoegangsbewijs nodig en moeten mensen een vaste zitplaats hebben.

Sinds twee weken moet de horeca om 20 uur dicht. Dat is ook zo voor drogisterijen, supermarkten en stomerijen. Van het OMT mogen deze verder tot dit uur openblijven. Andere niet-essentiële winkels zoals tuincentra en bouwmarkten moeten binnenkort ook een uurtje vroeger dicht.

Het OMT adviseerde het kabinet om de scholen gewoon open te houden. Het kabinet moet de cijfers eerst in andere sectoren proberen terug te dringen.

Lees verder

Nieuwste

Opnieuw slaande ruzie tussen Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan

Het is weer heibel tussen de broers Aad en Bas van Toor. Adriaan mag niet meer bij Bassie op de koffie omdat hij gevaccineerd is tegen corona.

Aad van Toor zit in zak en as omdat hij geen contact meer heeft met Bas. Bas verbrak de banden met zijn broer naar aanleiding van een discussie over het coronavaccin. Aad onthulde aan Story dat hij zich inderdaad liet vaccineren.

Opzettelijk besmetten

Bas wil niet dat Aad nog op bezoek komt omdat hij hem opzettelijk zou willen besmetten. Dat is natuurlijk onzin. Aad vindt de situatie vreselijk en hij krijgt ook geen antwoord meer op mailtjes. “Ik heb er alles aan gedaan, maar het houdt op een gegeven moment op.” Ook dochter Liesbeth zit heel verveeld met de toestand. Zij zegt: “Het enige wat we tegen Aad hebben gezegd is dat hij hier niet kan komen wanneer hij uit een vliegtuig komt. Hij zal dan eerst tien dagen in quarantaine moeten.”

Aad voegt er nog aan toe dat hij bang is dat hij zijn broer nooit meer zal zien vanwege zijn zwakke gezondheid.

Lees verder

Nieuwste

BREAKING: Prinses Beatrix positief getest op coronavirus

Beatrix

Prinses Beatrix is positief getest op het coronavirus nadat ze last had van een milde verkoudheid. Ze ging meteen in quarantaine.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat de prinses zich strikt houdt aan alle basisregels die gelden voor mensen die positief testten op het virus.

Personen die recent in contact kwamen met de prinses zijn op de hoogte gebracht. Ook zij zullen zich laten testen en in quarantaine gaan.

Later meer…

Lees verder

Nieuwste

Anti-Zwarte Piet-demonstranten in Volendam aangevallen met eieren en oliebollen

Volendam

Vanmiddag is in Volendam een groep anti-Zwarte Piet-betogers aangevallen. De actievoerders hadden zich verzameld bij het Havenhof toen ze door een grote groep belaagd zijn.

De voorstanders van Zwarte Piet begonnen hen te bekogelen met eieren en oliebollen van een nabijgelegen kraam. Ook zijn er klappen gevallen. De betoging was niet op voorhand aangekondigd.

Het ging om demonstranten van Kick Out Zwarte Piet. Ze scandeerden onder andere ‘Volendam, schaam je dood!”

Toen de bekogeling begon, trokken de betogers zich terug naar een bus. De tegendemonstranten omsingelden de bus en dan volgden er nog meer eieren en oliebollen. Er is ook vuurwerk afgestoken.

De politie was slechts beperkt aanwezig en kon aanvankelijk niet veel doen. De bus met demonstranten kon uiteindelijk gewoon vertrekken. Een politiewoordvoerder had het over een ‘grimmige’ sfeer.

Lees verder

Trending