Connect with us

Nieuwste

Covid-19 wellicht oorzaak van enorme stijging sterfte 80-plussers

80-plussers

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat de stijging van het aantal sterfgevallen zich ook vorige week doorzette. Vooral de sterfte bij mensen ouder dan 80 jaar is opvallend. Naar schatting overleden er 2.250 tachtigplussers. Dat zijn er ongeveer 600 meer dan voor deze periode te verwachten was.

Het aantal sterfgevallen nam ook in de leeftijdsgroep 65 tot 80 jaar toe, maar niet zo rap als bij de mensen ouder dan tachtig. Het CBS laat weten dat er ongeveer 1.150 mensen van 65 tot 80 overleden, ongeveer 250 meer dan verwacht op basis van vroegere sterftestatistieken.

Oorzaak sterfte

Pas later zullen de onderzoekers weten waaraan deze mensen overleden zijn. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij de nieuwe uitbraak van corona en de daarmee gepaard gaande ziekenhuisopnames. Dit is niet helemaal zeker, want de huidige registratie van coronagerelateerde overlijdens is niet volledig.

Ook zitten er verschillen tussen de officiële cijfers van het RIVM en de CBS-cijfers. Het RIVM registreerde afgelopen week 2020 overleden coronapatiënten. Deze cijfers komen van meldingen die artsen doen bij de GGD’s. Omdat de melding niet verplicht is, doen niet alle dokters hier aan mee. Besmettingen moeten daarentegen wel verplicht worden gemeld.

Lees verder

Nieuwste

Opnieuw slaande ruzie tussen Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan

Het is weer heibel tussen de broers Aad en Bas van Toor. Adriaan mag niet meer bij Bassie op de koffie omdat hij gevaccineerd is tegen corona.

Aad van Toor zit in zak en as omdat hij geen contact meer heeft met Bas. Bas verbrak de banden met zijn broer naar aanleiding van een discussie over het coronavaccin. Aad onthulde aan Story dat hij zich inderdaad liet vaccineren.

Opzettelijk besmetten

Bas wil niet dat Aad nog op bezoek komt omdat hij hem opzettelijk zou willen besmetten. Dat is natuurlijk onzin. Aad vindt de situatie vreselijk en hij krijgt ook geen antwoord meer op mailtjes. “Ik heb er alles aan gedaan, maar het houdt op een gegeven moment op.” Ook dochter Liesbeth zit heel verveeld met de toestand. Zij zegt: “Het enige wat we tegen Aad hebben gezegd is dat hij hier niet kan komen wanneer hij uit een vliegtuig komt. Hij zal dan eerst tien dagen in quarantaine moeten.”

Aad voegt er nog aan toe dat hij bang is dat hij zijn broer nooit meer zal zien vanwege zijn zwakke gezondheid.

Lees verder

Nieuwste

BREAKING: Prinses Beatrix positief getest op coronavirus

Beatrix

Prinses Beatrix is positief getest op het coronavirus nadat ze last had van een milde verkoudheid. Ze ging meteen in quarantaine.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat de prinses zich strikt houdt aan alle basisregels die gelden voor mensen die positief testten op het virus.

Personen die recent in contact kwamen met de prinses zijn op de hoogte gebracht. Ook zij zullen zich laten testen en in quarantaine gaan.

Later meer…

Lees verder

Nieuwste

Anti-Zwarte Piet-demonstranten in Volendam aangevallen met eieren en oliebollen

Volendam

Vanmiddag is in Volendam een groep anti-Zwarte Piet-betogers aangevallen. De actievoerders hadden zich verzameld bij het Havenhof toen ze door een grote groep belaagd zijn.

De voorstanders van Zwarte Piet begonnen hen te bekogelen met eieren en oliebollen van een nabijgelegen kraam. Ook zijn er klappen gevallen. De betoging was niet op voorhand aangekondigd.

Het ging om demonstranten van Kick Out Zwarte Piet. Ze scandeerden onder andere ‘Volendam, schaam je dood!”

Toen de bekogeling begon, trokken de betogers zich terug naar een bus. De tegendemonstranten omsingelden de bus en dan volgden er nog meer eieren en oliebollen. Er is ook vuurwerk afgestoken.

De politie was slechts beperkt aanwezig en kon aanvankelijk niet veel doen. De bus met demonstranten kon uiteindelijk gewoon vertrekken. Een politiewoordvoerder had het over een ‘grimmige’ sfeer.

Lees verder

Trending