-

Nieuwste

Stuurde opdrachtgever aanslag deze twee spotters om liggende De Vries te filmen?

spotters peter r de vries

De aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft een diepe impact achtergelaten op de Nederlandse maatschappij. Terwijl iedereen de feiten op zijn manier probeert te verwerken, zijn er ook enkele mensen die aandachtig de beelden van de feiten bestudeerden.

Het valt meerdere social mediagebruikers op dat er op verschillende beelden twee bijna identiek geklede jongens te zien zijn. De mannen zijn gefilmd vanuit verschillende hoeken.

Frappant is dat zij schijnbaar argeloos de plaats van het misdrijf passeren. Toch opvallend nadat er vlak voordien een beroemde Nederlander is neergeschoten. Maar er is meer: Eenmaal de schoten vallen grijpen ze ijzingwekkend kalm naar hun telefoon. Ze kijken daarbij niet op hun schermpje. Veertig seconden lopen beide heerschappen rustig door.

spotters

videostill / YouTube

Spotters?

Misschien is dit wel de reden waarom de politie er zo op gebrand is om de makers van de beelden te pakken te krijgen? De mannen lijken niet in het minst te schrikken van de verschillende schoten. Dat doet de vraag rijzen of dit misschien zogenaamde spotters zijn. Mannetjes die op pad worden gestuurd om bewijsmateriaal van een liquidatie te filmen. Of zijn ze door de opdrachtgever uitgestuurd om de klus af te maken, mocht het fout lopen? Het is natuurlijk niet uitgesloten dat het gewoon ramptoeristen zijn die stonden te filmen en zich daarna ongezien uit de voeten wilden maken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder