-

Nieuwste

Jan Roos na corona rijp voor het kerkhof, maar wil niet weten van vaccin

Jan Roos

Jan Roos voelt zich nog altijd ellendig door het coronavirus. De voorbije week moest hij bijna naar het ziekenhuis, maar van een vaccin wil hij niet weten.

Jan liep het virus op tijdens een werkvakantie met Dennis Schouten naar Mallorca. Hij is niet meer in staat om een aflevering van RoddelPraat op te nemen.

Dennis onthult dat de gezondheid van Jan zwaar achteruitgaat. “Het gaat niet goed met Jan. We hebben vorige week nog kunnen opnemen, maar ik zag toen al dat het niet goed ging met Jan. Ik was slecht, maar Jan was nog veel slechter. We waren toen net terug in Nederland, maar nu een week later…”

Schouten zegt dat hij snel weer beter was. “Maar Jan werd zieker en zieker. Hij zit sinds we terug zijn in Mallorca in de slaapkamer van zijn zoon, die niet bij hem kan komen. Er zijn momenten geweest dat het zo slecht met hem ging dat er is overwogen om wel naar het ziekenhuis te gaan.”

Dikke oude man

Jan geeft via een videoboodschap een update over zijn gezondheid. “Dennis heeft een paar dagen gekucht en gehoest en toen was hij van corona af, maar ome Jan is een dikke oude man, dus die heeft het lekker te pakken hoor. Ik dacht dat ik er nou wel van af zou zijn, maar het is inderdaad een vrij stevige griep. Je bent er niet heel erg lekker van, moet ik eerlijk zeggen.”

Viruswappies

Jan krijgt heel wat kritiek van de fameuze viruswappies. Daarover zegt hij: “Ik ben nu opeens, omdat ik ziek thuis ben met corona, een handlanger van Hugo de Jonge. Ik krijg berichten dat ik omgekocht ben om dit te doen en hand in hand met de overheid loopt en net doe of ik ziek ben, omdat ik mensen wil overhalen een vaccin te nemen. Nou, ik neem helemaal geen vaccin. Ook nu niet, nu ik hartstikke ziek ben. Dus waar hebben we het over?”

Niet immuun en toch geen vaccin

Iedereen wil natuurlijk weten waarom hij zich dan niet wil laten vaccineren. Jan legt uit: “Ik ben niet gevaccineerd en daar heb ik mijn redenen voor. Ik heb helemaal geen zin in lange discussies, maar ik heb het vaccin niet genomen. Dit is de tweede keer dat ik het heb. Ik dacht dat je na de eerste keer immuun was zoals ze zeiden, maar dat is dus ook niet zo.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder