-

Nieuwste

Collega’s Peter R. de Vries zichtbaar aangeslagen tijdens RTL Boulevard

De Vries

Donderdagavond staat RTL Boulevard helemaal in het teken van de overleden Peter R. de Vries. Het nieuws kwam voor de collega’s als een mokerslag. Het hele gezelschap is dan ook heel zwaar aangeslagen.

Viviënne van den Assem vertelt: “Dit is een uitzending waarvan we hoopten dat we ‘m nooit hoefden te maken. Ik heb vandaag wat dingen op papier gezet omdat ik het lastig vind de juiste woorden te vinden, maar ik vind het zo ontzettend verdrietig. Hij was een dierbare collega en vriend.”

Luuk Ikink

Luuk Ikink kan het nog altijd niet geloven. Hij vindt het surrealistisch en bizar dat De Vries niet meer onder ons is. “Het is ongelooflijk. Ik ben al de hele dag sprakeloos. We zeiden net ook tegen elkaar: wat moet je zeggen? Ik weet het gewoon niet, het is zo’n ontreddering. En hoe moet dat wel niet zijn bij zijn familie, zijn kinderen, zijn vrienden? Het is als een mokerslag aangekomen.”

Marc van der Linden

Ook Marc van der Linden komt aan het woord. Hij zegt: “Je verwacht het en je verwacht het ook weer niet. Het is onvoorstelbaar dat hij is neergeschoten. Hij is een overlever met een sterke overtuiging, hij wilde geen beveiliging en hield dat vol. Ik vroeg hem eens: ben je bang? ‘Nee’, was zijn antwoord. Zijn aanwezigheid was zo vertrouwd, hij hoorde er zo bij. Peter kon stil zijn of chagrijnig, maar ook grappig en ik heb ontzettend met hem gelachen. Ook al zitten we niet in onze studio, we beseffen heel goed dat hij hier mist.”

Albert Verlinde

In de studio was ook Albert Verlinde van de partij. Hij onthulde: “Het is echt verschrikkelijk. Ik merkte vanmiddag dat het nieuws als een mokerslag binnenkwam. Ik kijk om me heen naar de beveiliging en Peter die we niet meer hebben, en dan denk ik: in wat voor kutfilm zijn we terechtgekomen? We zijn niet zijn familie, intimi of vrienden, maar wel zijn televisiefamilie, dat is wat we hier voelen. Zijn rechtvaardigheidsgevoel heeft hem de das omgedaan.”

Familie vroeg om nieuws bekend te maken

Peter van der Vorst stond de voorbije week in nauw contact met de familie. Hij getuigt: “Er was hoop, we hadden hoop met z’n allen. Er waren kleine stapjes waardoor we dachten; wie weet. Gisteren waren de eerste signalen dat het niet goed ging, we moesten ons daarop voorbereiden. In de loop van de ochtend werd duidelijk dat het zo was.”

Van der Vorst vervolgt: “De familie heeft RTL gevraagd om het bericht de wereld in te brengen. Nu het zwart op wit staat dat het zo is, breekt iedereen. Het was een heel nare week, we zijn zo verdrietig met z’n allen. Mensen zijn diep geraakt, ook mensen die hem niet gekend hebben.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder