Connect with us

Nieuwste

Heftig vooruitzicht voor Linda Hakeboom: weer zes maanden chemo

Linda Hakeboom

In haar Instagram Stories laat Linda Hakeboom (35) weten dat het een rare dag is voor haar. Voor de eerste keer in vier weken gaat ze weer naar het ziekenhuis. Ze moet opnieuw zes maanden chemo krijgen.

De documentairemaakster vertelt: “Als je je weer goed voelt is dit een heftig vooruitzicht.” Ze wil toch de schrik van haar volgers een beetje wegnemen. In een volgend bericht geeft ze meer tekst en uitleg.

‘Nee, de kanker is niet terug!’

Linda licht toe: “Ten eerste: nee, de kanker is niet terug! Gelukkig. Ik krijg deze aanvullende chemo omdat er altijd een kans is dat er ergens in mijn lichaam een kwaadaardige cel achtergebleven is.”

“Omdat er bij de operatie nog wat kwaadaardige rotzakjes zijn gevonden, moeten we daar toch vanuit gaan. Zo’n celletje is niet zichtbaar op scans, dus eigenlijk weten we niet of dat wel of niet zo is. Ik kan net zo goed volledig kankervrij zijn op het moment”, gaat ze verder.

Volledig herstel

De documentairemaakster geeft nog mee: “Maar mócht er nog iets zitten, dan is er een iets grotere kans dat ’t niet meer terug komt als ik deze chemo ook nog neem.” De kans op een volledig herstel wordt daarmee groter, al sluit de chemo dat niet helemaal uit.

Flinke domper

Linda zal ditmaal een chemo light krijgen, veel lichter dan de eerste kuur. Ze mag de pillen ook gewoon thuis nemen. Precies nu Linda zich beter voelde, is dit voor haar een zware afknapper. “Er valt niet te voorspellen hoe ’t bij mij gaat lopen. Maar spannend is het wel.” De televisiepersoonlijkheid kijkt vooral op tegen de vermoeidheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom)

Lees verder

Nieuwste

Tbs’er op onbegeleid verlof betast drie kinderen

tbs'er

In het centrum van Venray zijn zaterdag 19 juni drie kinderen betast door een tbs’er van De Rooyse Wissel. De persoon had onbegeleid verlof gekregen.

Het Openbaar Ministerie startte een strafrechtelijk onderzoek. Ze willen verder geen commentaar geven over de identiteit van de man, noch over de aard van het voorval.

De Limburger schrijft dat het gaat om een 42-jarige man die eerder veroordeeld is voor feiten van aanranding. Zaterdag had hij enkele uren onbegeleid verlof. Het is op dat moment dat hij zich vergreep aan drie kinderen van 13, 11 en 5 jaar oud.

De man is op heterdaad betrapt en een burger zette de achtervolging in. Omstanders konden de man overmeesteren.

Lees verder

Nieuwste

Bas Smit en Nicolette van Dam laten ravage achter in chique hotel

Bas Smit

Bas Smit en Nicolette van Dam waren onderweg voor een romantisch uitje, maar dat verliep niet zoals gepland.

Het koppel liet een ware ravage achter in een chique Londens hotel. Het is al een poos geleden, maar de anekdote blijft grappig. Goede vriend Ronan Keating nam afscheid van de boysband Boyzone en daar moesten Nicolette en Bas bij zijn.

Na het feest doken de twee in bad op hun hotelkamer. Bas legt uit in Grazia: “Ineens werd er heel hard op de deur gebonkt.” Het bleek de conciërge te zijn. “Wat zijn jullie in godsnaam aan het doen? Aan de bar loopt het water door het plafond naar beneden. Wat bleek: ons bad – zo’n chique losstaande zonder waterstop – was helemaal overgelopen.”

Bas was blijkbaar de kraan vergeten dicht te draaien. Nicolette vult aan: “Toen we een uur later naar buiten gingen, zagen we dat een stuk van de lobby was afgezet, omdat daar het water naar beneden druppelde.”

Lees verder

Nieuwste

Koningin Máxima is helemaal klaar met mondkapjes

koningin Máxima

Tijdens een werkbezoek aan het UMC Utrecht liet koningin Máxima verstaan dat ze zo snel mogelijk van dat mondkapje af wil.

Het bezoek kaderde in het teken van de inhaalzorg. Toch kwam het mondkapje ook ter sprake. Doet moest op tijdens de wandeling, maar mocht af tijdens de gesprekken. Bestuursvoorzitter Margriet Schneider vertelt: “Het zal even wennen zijn als ze niet meer overal gedragen hoeven worden.”

Máxima bezocht een flink aantal zorginstellingen en ziekenhuizen. De koningin doet dit met heel veel passie en bereidt zich altijd uitstekend voor.

Als gevolg van de coronapandemie verschoof de reguliere zorg naar het achterplan. Ziekenhuizen hadden gewoon geen ruimte voor de behandelingen van andere patiënten. Op zeker ogenblik lagen er zestig coronapatiënten op de ic van het UMC. Nu zijn er dat nog amper vier.

UMC-baas Scheider verklaart: “Het is een bijzonder moment. We kunnen weer vooruit kijken. Er is nu ruimte om de uitgestelde zorg in te halen en om wachtlijsten terug te dringen, maar we moeten wel kijken hoe we dat aanpakken.”

Máxima had het zo naar haar zin tijdens het werkbezoek dat ze nog twintig minuten bleef plakken. Ze maakte nog een extra wandeling op de hart- en longafdeling. Daar sprak ze met een longarts en keek mee tijdens een videochat met een patiënt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Lees verder

Trending