Connect with us

Nieuwste

Alternatieve aanpak vaccinweigeraars: ‘Bordjes met doodskoppen en geen salaris’

alternatieve aanpak vaccinweigeraars

Mensen die in Zuidoost-Azië geen coronaprikje willen, kunnen zich daardoor flink in de nesten werken. Op sommige plaatsen komen overheden met extreme maatregelen om vaccinweigeraars aan te pakken.

Op die manier willen ze vaccinweigeraars onder druk zetten om zich toch te laten vaccineren. De maatregelen gaan van het dragen van bordjes met doodshoofden tot het stopzetten van salaris. In de Pakistaanse provincie Punjab gaat de overheid de mobiele telefoons afsluiten van mensen die een prik weigeren.

Geen salaris

In de provincie Sindh in Pakistan krijgen ambtenaren die het vaccin weigeren geen salaris. In het land zijn met een bevolking van 220 miljoen inwoners amper tien miljoen prikken gezet. Veel Pakistanen zijn bang van de coronaprik. Dat heeft vooral te maken met onjuiste informatie en valse geruchten over de vaccins. Daarom zoeken overheden naar alternatieve manieren om mensen te stimuleren om zich toch te laten inenten.

Borden met doodshoofdjes

In India gaan ze nog een stapje verder. In de provincie Madhya Pradesh laat de politie vaccinatieweigeraars rondlopen met bordjes met doodshoofden op. Een woordvoerder van de politie legde uit dat het eigenlijk de bedoeling was om mensen te belonen. Mensen die zich lieten inenten kregen een bordje met daarop de kleuren van de nationale vlag en de woorden: ‘Ik ben een nationalist’. Tegelijk is dan ook besloten om vaccinweigeraars een lesje te leren.

Bij ons daarentegen loopt de vaccinatiecampagne als een trein. Onlangs beloofde minister de Jonge zelfs 2,5 miljoen coronaprikken per week.

Lees verder

Nieuwste

Bas Smit en Nicolette van Dam laten ravage achter in chique hotel

Bas Smit

Bas Smit en Nicolette van Dam waren onderweg voor een romantisch uitje, maar dat verliep niet zoals gepland.

Het koppel liet een ware ravage achter in een chique Londens hotel. Het is al een poos geleden, maar de anekdote blijft grappig. Goede vriend Ronan Keating nam afscheid van de boysband Boyzone en daar moesten Nicolette en Bas bij zijn.

Na het feest doken de twee in bad op hun hotelkamer. Bas legt uit in Grazia: “Ineens werd er heel hard op de deur gebonkt.” Het bleek de conciërge te zijn. “Wat zijn jullie in godsnaam aan het doen? Aan de bar loopt het water door het plafond naar beneden. Wat bleek: ons bad – zo’n chique losstaande zonder waterstop – was helemaal overgelopen.”

Bas was blijkbaar de kraan vergeten dicht te draaien. Nicolette vult aan: “Toen we een uur later naar buiten gingen, zagen we dat een stuk van de lobby was afgezet, omdat daar het water naar beneden druppelde.”

Lees verder

Nieuwste

Koningin Máxima is helemaal klaar met mondkapjes

koningin Máxima

Tijdens een werkbezoek aan het UMC Utrecht liet koningin Máxima verstaan dat ze zo snel mogelijk van dat mondkapje af wil.

Het bezoek kaderde in het teken van de inhaalzorg. Toch kwam het mondkapje ook ter sprake. Doet moest op tijdens de wandeling, maar mocht af tijdens de gesprekken. Bestuursvoorzitter Margriet Schneider vertelt: “Het zal even wennen zijn als ze niet meer overal gedragen hoeven worden.”

Máxima bezocht een flink aantal zorginstellingen en ziekenhuizen. De koningin doet dit met heel veel passie en bereidt zich altijd uitstekend voor.

Als gevolg van de coronapandemie verschoof de reguliere zorg naar het achterplan. Ziekenhuizen hadden gewoon geen ruimte voor de behandelingen van andere patiënten. Op zeker ogenblik lagen er zestig coronapatiënten op de ic van het UMC. Nu zijn er dat nog amper vier.

UMC-baas Scheider verklaart: “Het is een bijzonder moment. We kunnen weer vooruit kijken. Er is nu ruimte om de uitgestelde zorg in te halen en om wachtlijsten terug te dringen, maar we moeten wel kijken hoe we dat aanpakken.”

Máxima had het zo naar haar zin tijdens het werkbezoek dat ze nog twintig minuten bleef plakken. Ze maakte nog een extra wandeling op de hart- en longafdeling. Daar sprak ze met een longarts en keek mee tijdens een videochat met een patiënt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Lees verder

Nieuwste

Net binnen: Birgit Schuurman in verwachting van tweede kindje

Birgit Schuurman

Birgit Schuurman laat via de sociale media weten dat ze in verwachting is van haar tweede kindje.

Bij een reeks kiekjes schrijft Birgit: “1 + 1 = 3. Superblij en dankbaar om te kunnen vertellen dat ik een klein broertje voor Chico in mijn buik heb zitten. Op deze foto’s, gemaakt voor het nieuwe LINDA zomerboek, wisten we nog niet dat ik niet veel later zwanger zou zijn… Het leven zit vol verrassingen en ik zit vol leven!”

Voor Birgit Schuurman en haar vriend Sander van Haarlem is het hun eerste kindje samen. Uit haar huwelijk met regisseur Arne Toonen heeft ze al een zoon Chico. In 2019 besloot het koppel om uit elkaar te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BIRGIT SCHUURMAN (@birgit.schuurman)

Lees verder

Trending