Connect with us

Nieuwste

Live persconferentie: Rutte kondigt verdere versoepelingen aan

Rutte live

Premier Rutte en minister de Jonge kondigen tijdens de persconferentie verdere versoepelingen aan. Wanneer de ziekenhuisopnames voldoende dalen, is stap 2 op 19 mei een feit. Er moet dan een daling zijn van 20 procent opnames van coronapatiënten.

Wat kan er dan weer? Rutte steekt meteen van wal met de sekswerkers die vanaf 19 mei weer aan het werk kunnen. De terrassen mogen open van 6 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds. Wel met maximaal 50 mensen per terras, met reservering en maximaal 2 mensen per tafel, tenzij het gaat om eenzelfde huishouden. Daarmee is bijna het hele pakket weer toegelaten.

Sport

Dan is er de sport. Vanaf 19 mei mogen volwassen weer buiten sporten met maximaal 30 personen. Geen wedstrijden, geen publiek en kleedkamers en douches blijven wel gesloten. Ook de binnensportlocaties mogen dan weer open. Binnen sporten mag individueel of maximaal met twee personen. maximaal 30 personen met reservatie vooraf in een ruimte, een checkgesprek en ook hier blijven kleedkamers gesloten, met uitzondering van de kleedkamers in de zwembaden.

Cultuur

Openluchtmusea en monumenten gaan weer open. Ook hier geldt reservering voor maximaal twee personen met een checkgesprek vooraf. Muziek- en dansscholen mogen de deuren eveneens openen. Ook hier geldt een maximum van 30 personen per ruimte.

Recreatie

Tenslotte mogen de pretparken en dierentuinen opnieuw bezoekers ontvangen. Hier geldt registreren vooraf, reserveren voor maximaal twee personen of voor een huishouden, en een maximaal aantal personen per vierkante meter. De opening geldt alleen voor de buitenverblijven. Het slangenverblijf in de dierentuin of binnenattracties in de pretparken mogen bijvoorbeeld nog niet open. Dat is voor de derde stap.

Rutte zegt dat er geen garanties zijn, maar is hoopvol dat er een mooie zomer zit aan te komen. Tot 17 mei is het afwachten of de daling van 20 procent in de ziekenhuiscijfers zich doorzet. Indien de cijfers niet gehaald worden, drukt het kabinet alsnog op de pauzeknop.

Lees verder

Nieuwste

Dit is de nieuwe vlam van Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk heeft opnieuw geluk gevonden in de liefde. Zijn management bevestigt dat hij een relatie heeft met Martha Riemsma.

Riemsma is hoofdredacteur bij de krant De Twentsche Courant Tubantia. Ze heeft twee zonen uit een vorig huwelijk. Van Nieuwkerk was sinds 1986 getrouwd met Karin van Munster en inmiddels ook niet meer samen. Ook hij heeft twee kinderen: dochter Jet en zoon Kees.

Martha Riemsma

Instagram / Martha Riemsma

Matthijs trouwde in 1986 met Karin van Munster. In 2007 gingen ze even uit elkaar. Daarover was de presentator openhartig in DWDD: “Ik heb mijn ouders, kinderen en vrouw veel verdriet gedaan.”

Van Nieuwkerk onthulde: “Ze spraken me aan op losbandig gedrag. Op drank, mijn grootste vriend en vijand. Dat heb ik moeten dresseren, uiteraard, anders kun je niet leven, anders kun je niet een liefdevol en sociaal leven hebben in het gezin waar ik deel vanuit maak, en dat wilde ik graag.”

Het management wil wel niet ontkennen of bevestigen of de presentator nu officieel gescheiden is van Van Munster.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jet van Nieuwkerk (@tipvanjet)

Lees verder

Nieuwste

Tbs’er op onbegeleid verlof betast drie kinderen

tbs'er

In het centrum van Venray zijn zaterdag 19 juni drie kinderen betast door een tbs’er van De Rooyse Wissel. De persoon had onbegeleid verlof gekregen.

Het Openbaar Ministerie startte een strafrechtelijk onderzoek. Ze willen verder geen commentaar geven over de identiteit van de man, noch over de aard van het voorval.

De Limburger schrijft dat het gaat om een 42-jarige man die eerder veroordeeld is voor feiten van aanranding. Zaterdag had hij enkele uren onbegeleid verlof. Het is op dat moment dat hij zich vergreep aan drie kinderen van 13, 11 en 5 jaar oud.

De man is op heterdaad betrapt en een burger zette de achtervolging in. Omstanders konden de man overmeesteren.

Lees verder

Nieuwste

Bas Smit en Nicolette van Dam laten ravage achter in chique hotel

Bas Smit

Bas Smit en Nicolette van Dam waren onderweg voor een romantisch uitje, maar dat verliep niet zoals gepland.

Het koppel liet een ware ravage achter in een chique Londens hotel. Het is al een poos geleden, maar de anekdote blijft grappig. Goede vriend Ronan Keating nam afscheid van de boysband Boyzone en daar moesten Nicolette en Bas bij zijn.

Na het feest doken de twee in bad op hun hotelkamer. Bas legt uit in Grazia: “Ineens werd er heel hard op de deur gebonkt.” Het bleek de conciërge te zijn. “Wat zijn jullie in godsnaam aan het doen? Aan de bar loopt het water door het plafond naar beneden. Wat bleek: ons bad – zo’n chique losstaande zonder waterstop – was helemaal overgelopen.”

Bas was blijkbaar de kraan vergeten dicht te draaien. Nicolette vult aan: “Toen we een uur later naar buiten gingen, zagen we dat een stuk van de lobby was afgezet, omdat daar het water naar beneden druppelde.”

Lees verder

Trending