-

Nieuwste

Live persconferentie: Rutte kondigt verdere versoepelingen aan

Rutte live

Premier Rutte en minister de Jonge kondigen tijdens de persconferentie verdere versoepelingen aan. Wanneer de ziekenhuisopnames voldoende dalen, is stap 2 op 19 mei een feit. Er moet dan een daling zijn van 20 procent opnames van coronapatiënten.

Wat kan er dan weer? Rutte steekt meteen van wal met de sekswerkers die vanaf 19 mei weer aan het werk kunnen. De terrassen mogen open van 6 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds. Wel met maximaal 50 mensen per terras, met reservering en maximaal 2 mensen per tafel, tenzij het gaat om eenzelfde huishouden. Daarmee is bijna het hele pakket weer toegelaten.

Sport

Dan is er de sport. Vanaf 19 mei mogen volwassen weer buiten sporten met maximaal 30 personen. Geen wedstrijden, geen publiek en kleedkamers en douches blijven wel gesloten. Ook de binnensportlocaties mogen dan weer open. Binnen sporten mag individueel of maximaal met twee personen. maximaal 30 personen met reservatie vooraf in een ruimte, een checkgesprek en ook hier blijven kleedkamers gesloten, met uitzondering van de kleedkamers in de zwembaden.

Cultuur

Openluchtmusea en monumenten gaan weer open. Ook hier geldt reservering voor maximaal twee personen met een checkgesprek vooraf. Muziek- en dansscholen mogen de deuren eveneens openen. Ook hier geldt een maximum van 30 personen per ruimte.

Recreatie

Tenslotte mogen de pretparken en dierentuinen opnieuw bezoekers ontvangen. Hier geldt registreren vooraf, reserveren voor maximaal twee personen of voor een huishouden, en een maximaal aantal personen per vierkante meter. De opening geldt alleen voor de buitenverblijven. Het slangenverblijf in de dierentuin of binnenattracties in de pretparken mogen bijvoorbeeld nog niet open. Dat is voor de derde stap.

Rutte zegt dat er geen garanties zijn, maar is hoopvol dat er een mooie zomer zit aan te komen. Tot 17 mei is het afwachten of de daling van 20 procent in de ziekenhuiscijfers zich doorzet. Indien de cijfers niet gehaald worden, drukt het kabinet alsnog op de pauzeknop.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder