Connect with us

Nieuwste

Chinese op hol geslagen raket gaat ergens op aarde neerstorten

Chinese raket

Een Chinese raket van 21 ton raast wellicht in een ongecontroleerde baan rond de aarde, en dat aan een snelheid van 27.600 kilometer per uur. De kans is groot dat de raket ergens gaat neerstorten. De vraag is uiteraard: waar?

China werkt aan een ruimtestation Heavenly Harmony vergelijkbaar met het International Space Center (ISS). De Chinese raket die de capsule in de ruimte moest brengen, bevindt zich nu wellicht zelf in een ongecontroleerde baan rond aarde. Experts vrezen dat het gevaarte niet meer onder controle is.

De raket verloor de voorbije dagen al 80 kilometer aan hoogte, waardoor de kans op een crash groter wordt. Het is niet te voorzien waar de raket zal neerstorten.

Experts vinden het onacceptabel dat het tuig ongecontroleerd de atmosfeer binnenkomt. Sinds 1990 is er geen enkel voorwerp van meer dan 10 ton ongecontroleerd neergestort.

De risicozone bevindt zich tussen 40 graden zuiderbreedte en 40 graden noorderbreedte. De kans is gelukkig groot dat de raket gewoon in de oceaan belandt. Zeventig procent van het aardoppervlak bestaat immers uit water.

Lees verder

Nieuwste

Hamas lanceert ongeziene raketaanval op Tel Aviv: meer dan 130 raketten

tel aviv

Vanavond opende Hamas een ongeziene raketaanval op de Israëlische stad Tel Aviv. De Palestijnse beweging zegt dat het om minstens 130 raketten gaat.

De sirenes gingen af en op beelden zijn duidelijk raketinslagen te zien en te horen. Er is minstens een gewonde gevallen. Andere bronnen maken melding van een dode en meerdere gewonden. De berichtgeving over het aantal slachtoffers is nog in volle ontwikkeling.

De actie van Hamas is bedoeld als vergelding voor een luchtaanval van Israël op de Gazastrook. Een torenflat waar een kantoor van Hamas gevestigd was, stortte daarbij in. De mensen in het appartementsgebouw waren vooraf gewaarschuwd over de aanval.

Israël beleeft een roerige week. Religieuze sentimenten, historische gedenkdagen en decennialange opgekropte frustraties zorgen voor een explosieve mix. De gevreesde escalatie van geweld lijkt zich stilaan te ontplooien.

Lees verder

Nieuwste

Koningin Máxima zingt cover Queen van OG3NE uit volle borst mee

Koningin Maxima

Dinsdagochtend was koningin Máxima in het kader van haar bliksemtournee door Nederland aanwezig in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daar is ze verrast met een concert van meidengroep OG3NE.

Máxima genoot met volle teugen, want het nummer ‘Somebody to Love’ van Queen zong ze uitbundig mee.

Ze had het lied nog gezonden samen met haar dochters voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Na afloop zei de koningin: “Mooi, bedankt!”

Verjaardag

De rondleiding maakt deel uit van de campagne van stichting ‘Meer Muziek in de Klas’. De koningin is erevoorzitter van de stichting en viert volgende week maandag haar vijftigste verjaardag.

Lees verder

Nieuwste

Marco Borsato vindt nieuwe roeping als vuilnisman

Marco Borsato

Het leven van Marco Borsato is grondig overhoop gegooid. Tegenwoordig zit hij niet meer in de muziekstudio maar achterop de vuilniswagen.

Marco laat zijn fans via Instagram Stories weten: “Yo guys, vandaag een dagje op de vuilniswagen. It’s a dirty job, but someone’s got to do it.” De zanger is niet vies om zijn handen uit de mouwen te steken en met de vuilniswagen mee te rijden. Aanvankelijk zat Marco Borsato nog in de wagen, maar daarna besloot hij om achterop mee te rijden.

Toch ziet het er niet naar uit dat de zanger zijn muziekcarrière vaarwel zegt. Eerder deelde Marco een Instagram Story van een filmklapper. Het lijkt erop dat Marco gewoon bezig is met de opnames van een nieuwe muziekclip.

Marco Borsato

Lees verder

Trending