Connect with us

Nieuwste

Arnhemse pedojagers die 73-jarige man doodsloegen krijgen straf te horen

pedojagers straf

De rechtbank in Gelderland veroordeelde vijf jongeren die vorig jaar een 73-jarige man in Arnhem mishandelden, en later overleed, tot zware straffen. Ze meenden dat de man een pedofiel was. De jongens kregen werkstraffen en zes tot twaalf maanden jeugddetentie.

De verdachten zijn veroordeeld onder het jeugdstrafrecht. Vier van de jongens waren op dat ogenblik immers nog minderjarig.

De twee meest gewelddadige jongens kregen een jaar jeugddetentie, met de helft voorwaardelijk. De andere drie jongeren kregen een werkstraf van 200 uur en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie.

De daders moeten de familie van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 52.500 euro voor affectatieschade en nog eens 11.000 euro aan begrafeniskosten.

In de val gelokt

De jongens lokten de oudere man in de val nadat ze zich in chatgesprekken voordeden als een 15-jarige jongen. Ze regelden een afspraak, ondanks dat de man aangaf dat hij vijftien jaar veel te jong vond. Op de afgesproken plaats confronteerden ze de man en pakten hem hard aan. De man kon uiteindelijk ontkomen, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees verder

Nieuwste

Hamas lanceert ongeziene raketaanval op Tel Aviv: meer dan 130 raketten

tel aviv

Vanavond opende Hamas een ongeziene raketaanval op de Israëlische stad Tel Aviv. De Palestijnse beweging zegt dat het om minstens 130 raketten gaat.

De sirenes gingen af en op beelden zijn duidelijk raketinslagen te zien en te horen. Er is minstens een gewonde gevallen. Andere bronnen maken melding van een dode en meerdere gewonden. De berichtgeving over het aantal slachtoffers is nog in volle ontwikkeling.

De actie van Hamas is bedoeld als vergelding voor een luchtaanval van Israël op de Gazastrook. Een torenflat waar een kantoor van Hamas gevestigd was, stortte daarbij in. De mensen in het appartementsgebouw waren vooraf gewaarschuwd over de aanval.

Israël beleeft een roerige week. Religieuze sentimenten, historische gedenkdagen en decennialange opgekropte frustraties zorgen voor een explosieve mix. De gevreesde escalatie van geweld lijkt zich stilaan te ontplooien.

Lees verder

Nieuwste

Koningin Máxima zingt cover Queen van OG3NE uit volle borst mee

Koningin Maxima

Dinsdagochtend was koningin Máxima in het kader van haar bliksemtournee door Nederland aanwezig in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daar is ze verrast met een concert van meidengroep OG3NE.

Máxima genoot met volle teugen, want het nummer ‘Somebody to Love’ van Queen zong ze uitbundig mee.

Ze had het lied nog gezonden samen met haar dochters voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Na afloop zei de koningin: “Mooi, bedankt!”

Verjaardag

De rondleiding maakt deel uit van de campagne van stichting ‘Meer Muziek in de Klas’. De koningin is erevoorzitter van de stichting en viert volgende week maandag haar vijftigste verjaardag.

Lees verder

Nieuwste

Marco Borsato vindt nieuwe roeping als vuilnisman

Marco Borsato

Het leven van Marco Borsato is grondig overhoop gegooid. Tegenwoordig zit hij niet meer in de muziekstudio maar achterop de vuilniswagen.

Marco laat zijn fans via Instagram Stories weten: “Yo guys, vandaag een dagje op de vuilniswagen. It’s a dirty job, but someone’s got to do it.” De zanger is niet vies om zijn handen uit de mouwen te steken en met de vuilniswagen mee te rijden. Aanvankelijk zat Marco Borsato nog in de wagen, maar daarna besloot hij om achterop mee te rijden.

Toch ziet het er niet naar uit dat de zanger zijn muziekcarrière vaarwel zegt. Eerder deelde Marco een Instagram Story van een filmklapper. Het lijkt erop dat Marco gewoon bezig is met de opnames van een nieuwe muziekclip.

Marco Borsato

Lees verder

Trending