Connect with us

Animals

Politie geeft beelden vrij van agent die 13-jarige doodschoot

politie

Donderdag gaf de overheid in Chicago de beelden vrij van een politieagent die een dertienjarige jongen doodschoot. De agent achtervolgt Adam Toledo en schiet hem uiteindelijk dood.

Burgemeester Lori Lightfoot noemt de beelden van het voorval op 29 maart ondraaglijk. Ze roept de inwoners op om kalm te blijven.

De politieagent loopt achter Adam aan en roept om te stoppen. Maar wanneer de jongen stopt en zijn handen omhoog steekt, haalt de agent de trekker over. De dertienjarige jongen overleed later aan zijn verwondingen.

Later verklaarde de politie dat de jongen gewapend was. Op de video is echter geen wapen te bespeuren. Op de plek waar de jongen neerviel, is later wel een vuurwapen aangetroffen. De jongen had wellicht wel een wapen bij, maar gooide dat vluchtend weg. De precieze omstandigheden zijn echter nog niet duidelijk.

Advocaat Adeena Weiss-Ortiz, die optreedt namens de familie, laat weten: “Of Adam nu een plechtige communicant was of bij een illegale activiteit betrokken was, feit is dat hij over straat liep en doodgeschoten is op een ogenblik dat hij ongewapend was.”

Lees verder

Animals

Voordeur Ferd Grapperhaus beklad met lelijke scheldwoorden

Ferd Grapperhaus

Deze week is de voordeur van ex-minister Ferd Grapperhaus beklad met de woorden ‘pedo, nazi’. Na Hugo de Jonge en Sigrid Kaag is dit de derde bewindspersoon die thuis is lastiggevallen.

Op de sociale media gaan beelden rond van de besmeurde voordeur in stadsdeel Centrum. De politie bevestigt dat er een melding is binnengekomen. Ze willen wel geen uitspraak doen over de identiteit van de bewoners. Wel is het een feit dat de woning eigendom is van Grapperhaus.

De politie vroeg buurtbewoners om camerabeelden te delen. Zo willen ze nagaan of de daders eventueel op beeld staan. Het is nog niet duidelijk wie er precies achter deze vandalenstreken zit.

Lees verder
Advertisement

Trending