-

Nieuwste

Politie geeft beelden vrij van agent die 13-jarige doodschoot

politie

Donderdag gaf de overheid in Chicago de beelden vrij van een politieagent die een dertienjarige jongen doodschoot. De agent achtervolgt Adam Toledo en schiet hem uiteindelijk dood.

Burgemeester Lori Lightfoot noemt de beelden van het voorval op 29 maart ondraaglijk. Ze roept de inwoners op om kalm te blijven.

De politieagent loopt achter Adam aan en roept om te stoppen. Maar wanneer de jongen stopt en zijn handen omhoog steekt, haalt de agent de trekker over. De dertienjarige jongen overleed later aan zijn verwondingen.

Later verklaarde de politie dat de jongen gewapend was. Op de video is echter geen wapen te bespeuren. Op de plek waar de jongen neerviel, is later wel een vuurwapen aangetroffen. De jongen had wellicht wel een wapen bij, maar gooide dat vluchtend weg. De precieze omstandigheden zijn echter nog niet duidelijk.

Advocaat Adeena Weiss-Ortiz, die optreedt namens de familie, laat weten: “Of Adam nu een plechtige communicant was of bij een illegale activiteit betrokken was, feit is dat hij over straat liep en doodgeschoten is op een ogenblik dat hij ongewapend was.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder