Connect with us

Nieuwste

Ondanks vaccinatie zware coronauitbraak in verpleeghuis

ouderen

In het Gelderse Wehl zijn 29 dementerende bewoners van een verpleeghuis positief getest op corona. De patiënten waren nochtans wel gevaccineerd. De personen hebben milde klachten en zijn afgezonderd van de rest van de bewoners.

Een woordvoerder van Sensire laat weten dat vrijwel alle bewoners hun tweede prik al gehad hebben. Slechts een of twee bewoners moeten de tweede injectie nog krijgen. Bij de andere bewoners werd de tweede prik twee weken terug al gezet.

Eenmaal het virus in het verpleeghuis was, raakten onmiddellijk 12 personen besmet. Dit toont aan dat het vaccinatie nog altijd overgedragen kan worden, ondanks een prik. Dat zegt expert ouderengeneeskunde Marco Repko.

Repko legt uit dat dit niet meteen uitzonderlijk is. Hij zegt: “Niet alle verpleeghuizen brengen dit soort informatie naar buiten. Wij hebben besloten dat wel te doen, juist om te laten zien dat het nodig blijft je aan de maatregelen te houden.”

De bewoners hebben gelukkig alleen maar milde klachten. De woordvoerder van het verpleeghuis legt uit: “Bovendien gaat het om mensen die ook niet meer goed kunnen aangeven waar ze precies last van hebben. We merken dat ze een beetje hoesten, maar we weten niet of ze bijvoorbeeld ook last hebben van hun keel.”

De GGD stelde een onderzoek in. Ze zouden graag weten of de besmetting veroorzaakt is door een extra besmettelijke variant van het virus.

Lees verder

Nieuwste

Hamas lanceert ongeziene raketaanval op Tel Aviv: meer dan 130 raketten

tel aviv

Vanavond opende Hamas een ongeziene raketaanval op de Israëlische stad Tel Aviv. De Palestijnse beweging zegt dat het om minstens 130 raketten gaat.

De sirenes gingen af en op beelden zijn duidelijk raketinslagen te zien en te horen. Er is minstens een gewonde gevallen. Andere bronnen maken melding van een dode en meerdere gewonden. De berichtgeving over het aantal slachtoffers is nog in volle ontwikkeling.

De actie van Hamas is bedoeld als vergelding voor een luchtaanval van Israël op de Gazastrook. Een torenflat waar een kantoor van Hamas gevestigd was, stortte daarbij in. De mensen in het appartementsgebouw waren vooraf gewaarschuwd over de aanval.

Israël beleeft een roerige week. Religieuze sentimenten, historische gedenkdagen en decennialange opgekropte frustraties zorgen voor een explosieve mix. De gevreesde escalatie van geweld lijkt zich stilaan te ontplooien.

Lees verder

Nieuwste

Koningin Máxima zingt cover Queen van OG3NE uit volle borst mee

Koningin Maxima

Dinsdagochtend was koningin Máxima in het kader van haar bliksemtournee door Nederland aanwezig in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daar is ze verrast met een concert van meidengroep OG3NE.

Máxima genoot met volle teugen, want het nummer ‘Somebody to Love’ van Queen zong ze uitbundig mee.

Ze had het lied nog gezonden samen met haar dochters voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Na afloop zei de koningin: “Mooi, bedankt!”

Verjaardag

De rondleiding maakt deel uit van de campagne van stichting ‘Meer Muziek in de Klas’. De koningin is erevoorzitter van de stichting en viert volgende week maandag haar vijftigste verjaardag.

Lees verder

Nieuwste

Marco Borsato vindt nieuwe roeping als vuilnisman

Marco Borsato

Het leven van Marco Borsato is grondig overhoop gegooid. Tegenwoordig zit hij niet meer in de muziekstudio maar achterop de vuilniswagen.

Marco laat zijn fans via Instagram Stories weten: “Yo guys, vandaag een dagje op de vuilniswagen. It’s a dirty job, but someone’s got to do it.” De zanger is niet vies om zijn handen uit de mouwen te steken en met de vuilniswagen mee te rijden. Aanvankelijk zat Marco Borsato nog in de wagen, maar daarna besloot hij om achterop mee te rijden.

Toch ziet het er niet naar uit dat de zanger zijn muziekcarrière vaarwel zegt. Eerder deelde Marco een Instagram Story van een filmklapper. Het lijkt erop dat Marco gewoon bezig is met de opnames van een nieuwe muziekclip.

Marco Borsato

Lees verder

Trending