Connect with us

Nieuwste

Grapperhaus witheet van woede over avondklok-uitspraken Kuipers

Grapperhaus

Minister van Justitie Grapperhaus is woedend op Ernst Kuipers vanwege zijn uitspraak dat de avondklok geen effect had op de ziekenhuisopnames.

Hij zegt: “Toen ik die uitlatingen zag, die mij op z’n minst de wenkbrauwen deden fronzen, heb ik meteen aan het OMT gevraagd om daar nog eens goed naar te kijken.”

Grapperhaus houdt voet bij stuk en zegt dat de avondklok wel werkte. De minister legt uit: “We hebben die avondklok ingesteld omdat uit internationaal onderzoek zou blijken dat het 8 tot 10% zou kunnen schelen. En inderdaad, het is al na een week gebleken dat de mobiliteit met zo’n 10% terugliep. En in die bewegingen, op straat en in de buurt, daar zit de besmettingskans. Ik denk dat het heel goed is geweest dat we onszelf hebben geholpen door 3 maanden met zo’n avondklok te werken.”

Door de opschuiving van de avondklok naar 22 uur was er volgens Grapperhaus een belangrijke bijdrage. “Toen is het echt wat minder geworden”, klinkt het.

Komt avondklok terug?

Grapperhaus denkt niet dat de avondklok nog terugkomt. “We moeten het nu echt hebben van vaccinatie en immuniteit. We hebben nu gezegd ’nu stoppen we ermee’, en in het jaargetijde waar we nu in zitten verwacht ik zelf nog weinig nut van de avondklok.”

De uitspraken van Kuipers zijn natuurlijk oren op de molen van de actiegroep Viruswaarheid. Zij gaan dit meenemen in de nieuwe rechtszaak. Grapperhaus maakt zich niet druk. “We hebben in februari het debat gevoerd of de avondklok juridisch goed in elkaar zat. En het gerechtshof heeft heel overtuigend ’ja’ gezegd, dus daar heb ik geen twijfel over”, zegt hij daarover.

Lees verder

Nieuwste

Hamas lanceert ongeziene raketaanval op Tel Aviv: meer dan 130 raketten

tel aviv

Vanavond opende Hamas een ongeziene raketaanval op de Israëlische stad Tel Aviv. De Palestijnse beweging zegt dat het om minstens 130 raketten gaat.

De sirenes gingen af en op beelden zijn duidelijk raketinslagen te zien en te horen. Er is minstens een gewonde gevallen. Andere bronnen maken melding van een dode en meerdere gewonden. De berichtgeving over het aantal slachtoffers is nog in volle ontwikkeling.

De actie van Hamas is bedoeld als vergelding voor een luchtaanval van Israël op de Gazastrook. Een torenflat waar een kantoor van Hamas gevestigd was, stortte daarbij in. De mensen in het appartementsgebouw waren vooraf gewaarschuwd over de aanval.

Israël beleeft een roerige week. Religieuze sentimenten, historische gedenkdagen en decennialange opgekropte frustraties zorgen voor een explosieve mix. De gevreesde escalatie van geweld lijkt zich stilaan te ontplooien.

Lees verder

Nieuwste

Koningin Máxima zingt cover Queen van OG3NE uit volle borst mee

Koningin Maxima

Dinsdagochtend was koningin Máxima in het kader van haar bliksemtournee door Nederland aanwezig in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daar is ze verrast met een concert van meidengroep OG3NE.

Máxima genoot met volle teugen, want het nummer ‘Somebody to Love’ van Queen zong ze uitbundig mee.

Ze had het lied nog gezonden samen met haar dochters voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Na afloop zei de koningin: “Mooi, bedankt!”

Verjaardag

De rondleiding maakt deel uit van de campagne van stichting ‘Meer Muziek in de Klas’. De koningin is erevoorzitter van de stichting en viert volgende week maandag haar vijftigste verjaardag.

Lees verder

Nieuwste

Marco Borsato vindt nieuwe roeping als vuilnisman

Marco Borsato

Het leven van Marco Borsato is grondig overhoop gegooid. Tegenwoordig zit hij niet meer in de muziekstudio maar achterop de vuilniswagen.

Marco laat zijn fans via Instagram Stories weten: “Yo guys, vandaag een dagje op de vuilniswagen. It’s a dirty job, but someone’s got to do it.” De zanger is niet vies om zijn handen uit de mouwen te steken en met de vuilniswagen mee te rijden. Aanvankelijk zat Marco Borsato nog in de wagen, maar daarna besloot hij om achterop mee te rijden.

Toch ziet het er niet naar uit dat de zanger zijn muziekcarrière vaarwel zegt. Eerder deelde Marco een Instagram Story van een filmklapper. Het lijkt erop dat Marco gewoon bezig is met de opnames van een nieuwe muziekclip.

Marco Borsato

Lees verder

Trending