Connect with us

Nieuwste

Zorginstellingen in de rij voor in kou gedumpte gehandicapte jongen

rolstoel

De politie weet wie de zwaar gehandicapte jongen is die dinsdag is gedumpt in de vrieskou bij de brandweerkazerne in Rijswijk. Lange tijd hadden ze geen naam voor de jongeman in de rolstoel. De man kan vanwege zijn beperking immers niet praten.

Het was een voorbijganger die de jongen moederziel alleen in de kou aantrof. De politie zegt dat hij in de nacht van dinsdag op woensdag op straat is gezet.

De jongeman was onderkoeld. Ook had hij een briefje van zijn moeder bij zich met de boodschap dat zij niet meer voor hem kon zorgen. Zijn familie is dakloos en daarom is hij achtergelaten. De jongen ligt na zijn redding in het ziekenhuis.

Medeleven

Het slachtoffer wordt overladen met steun. Wethouder Bentvelzen van Rijswijk zegt: “Het gaat naar omstandigheden goed met hem, maar het is natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd. Dit moet een wanhoopsdaad zijn geweest.”

Meerder zorginstellingen staan in de rij om hem op te vangen. De bestuurder legt uit: “Zij werken vanuit een bepaalde empathie en willen hem een veilige plek geven. Het is heel mooi om te zien wat er vanuit de zorghoek op gang komt.”

De politie geeft mee dat het strafbaar is om iemand hulpeloos achter te laten en stelde een onderzoek in naar de ware toedracht.