-

Nieuwste

Zorginstellingen in de rij voor in kou gedumpte gehandicapte jongen

rolstoel

De politie weet wie de zwaar gehandicapte jongen is die dinsdag is gedumpt in de vrieskou bij de brandweerkazerne in Rijswijk. Lange tijd hadden ze geen naam voor de jongeman in de rolstoel. De man kan vanwege zijn beperking immers niet praten.

Het was een voorbijganger die de jongen moederziel alleen in de kou aantrof. De politie zegt dat hij in de nacht van dinsdag op woensdag op straat is gezet.

De jongeman was onderkoeld. Ook had hij een briefje van zijn moeder bij zich met de boodschap dat zij niet meer voor hem kon zorgen. Zijn familie is dakloos en daarom is hij achtergelaten. De jongen ligt na zijn redding in het ziekenhuis.

Medeleven

Het slachtoffer wordt overladen met steun. Wethouder Bentvelzen van Rijswijk zegt: “Het gaat naar omstandigheden goed met hem, maar het is natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd. Dit moet een wanhoopsdaad zijn geweest.”

Meerder zorginstellingen staan in de rij om hem op te vangen. De bestuurder legt uit: “Zij werken vanuit een bepaalde empathie en willen hem een veilige plek geven. Het is heel mooi om te zien wat er vanuit de zorghoek op gang komt.”

De politie geeft mee dat het strafbaar is om iemand hulpeloos achter te laten en stelde een onderzoek in naar de ware toedracht.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder