-

Nieuwste

WHO-experts: Wuhan markt dan toch niet oorsprong van corona?

wuhan

OTijdens een persconferentie dinsdag liet het WHO-team verstaan dat de voedselmarkt in Wuhan mogelijk niet de bron is van het coronavirus. Volgens de experts ter plaatse is er meer onderzoek nodig naar de oorsprong van het virus.

Onder de onderzoekers is ook de Nederlandse viroloog Marion Koopmans. Het team arriveerde op 14 januari in China voor een onderzoek van vier weken.

Ze bezochten ook de markt in Wuhan. De eerste besmettingen zijn eerder gelinkt aan deze markt. Peter Ben Embarek, hoofdonderzoeker, verklaart dat het beeld van de uitbraak na ongeveer een maand ongewijzigd is.

Het is nog steeds niet zeker of het virus wel op die markt ontstaan is. China beweerde dat het coronavirus mogelijk meekwam met ingevroren eten. Ook dit scenario sluit het WHO-team niet meteen uit.

Wellicht ging het virus over van dier op mens. Onderzoek moet uitwijzen van welke diersoort het virus afkomstig is. Misschien gaat het om meerdere diersoorten. Ben Embarek vermoedt dat vleermuizen de bron zijn. Het is echter onwaarschijnlijk dat deze vleermuizen ook op de markt in Wuhan waren.

Mogelijk is er nog jaren onderzoek nodig om de precieze oorsprong aan te duiden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder