-

Nieuwste

Volgend weekend maakt koning winter plaats voor stralend lenteweer

lente

Daar waar we de voorbije dagen uitgebreid konden schaatsen, kunnen we volgend weekend heerlijk genieten in de tuin. We mogen ons dan opmaken voor temperaturen tussen de 15 en 20 graden.

Er zit een enorm temperatuurverschil aan te komen. Van min 10 kan het zomaar 15 tot 20 graden worden!

Op veel plaatsen is het nu nog glad, maar het kwik zal flink de hoogte ingaan. Weer.nl voorspelt temperaturen rond de 15 en zelfs 20 graden. Heerlijk lenteweer dus!

Dinsdag krijgen we al even zon. Voornamelijk dan in het oosten en zuidoosten. De dagen daarna blijft het relatief zacht, met overdag temperaturen boven de tien graden.

Zaterdag begint het lenteweer dan echt. We krijgen veel zon en zondag kondigt zich helemaal zonnig aan.

Martien Dorrestein van Buienradar vertelt aan RTL Nieuws: “De winter is voorbij. Het wordt lente.”

Wellicht is het wat voorbarig om te zeggen dat de winter nu definitief voorbij is. Maar komend weekend kunnen we toch al genieten van het eerste lentezonnetje!

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder