-

Nieuwste

Tramschutter Gökmen T. steekt gevangenisbewaarder neer

Gökmen T.

Woensdag stak tramschutter Gökmen T. een gevangenisbewaarder neer op de zwaar beveiligde afdeling van de Rotterdamse gevangenis De Schie. Hij stak de bewaarder in zijn hals en gezicht.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld voor lichte verwondingen. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt het voorval. Over de dader wil de DJI echter niets kwijt.

Er was niet meteen een aanleiding voor het steekincident. De gedetineerde fabriceerde het steekwapen zelf. Waarom en hoe is niet geweten. De gedetineerde in kwestie verblijft nu in de strafcel. Het is evenmin duidelijk of de man nu een bijkomende vervolging te wachten staat.

Levenslang

De tramschutter kreeg een levenslange gevangenisstraf. Gökmen T. zit vast in de terroristische afdeling van de gevangenis. Hij is schuldig bevonden aan de dodelijke aanslag van 18 maart 2019. De dader begon te schieten in een tram in Utrecht. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. Zes personen raakten gewond.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder