Connect with us

Nieuwste

Toppunt van amateurisme: krokettenbakker vervoert coronavaccins

krokettenbakker

Uit onderzoek van het AD blijkt dat de coronavaccins in Nederland niet altijd op een professionele manier vervoerd zijn. Zo is een krokettenbakker ingeschakeld om te helpen bij het vervoer van het Pfizer/BioNTech-vaccin. Deze coronaprikken moeten altijd goed gekoeld blijven. Tientallen vaccins moesten in de prullenmand als gevolg van het amateurisme.

Iedereen vraagt zich natuurlijk af hoe het kan dat een lokale krokettenbakker ingeschakeld is? Vervoer van coronavaccins vertrouw je toch toe aan professionals? Dat heeft alles te maken met de keuze om de zorginstellingen zelf verantwoordelijk te maken. De zorginstellingen staan dus zelf in voor het vervoer tussen de ene en de andere locatie.

Het RIVM heeft wel voorschriften voor het transport, maar daarin staat nergens te lezen dat de betrokken bedrijven ervaring moeten hebben met het vervoer van geneesmiddelen.

Gezond verstand

De huidige richtlijn van het RIVM stipuleert dat er uitsluitend ten behoeve van het Covid-19-vaccin mag afgeweken worden van de standaardregels voor goed vervoer. RIVM-woordvoerder Charlotte Menten legde uit: “Je mag ervan afwijken, maar het is een kwestie van gezond verstand dat je niet aan de krokettenbakker je vaccin moet toevertrouwen.” Ze geeft aan dat er nog geen cijfers zijn over het aantal vaccins dat verloren ging.

De inspectie vroeg aan het RIVM hoe ze de situatie met spoed kunnen verbeteren. Ze dringen aan op een aanpassing van de richtlijn. Uitsluitend bedrijven met ervaring in het transport van geneesmiddelen zouden de vaccins mogen vervoeren.

Lees verder

Nieuwste

Katja Schuurman uit de kleren voor sociaal experiment

Het is geen geheim dat Katja Schuurman wel van een beetje experimenteren houdt. De voorbije weken komt ze echter al genoeg in de media. Dat komt vooral ook door ex-man Thijs Römer. Toch wil Katja nog meer aandacht.

Op Instagram laat ze weten: “Mijn aantal volgers blijft al een poosje steken.” Daar heeft de actrice een goede oplossing voor. “Dus bij wijze van sociaal experiment; benieuwd of dit helpt”, post ze vervolgens bij een pikant kiekje. Terwijl ze vanuit het water wulps in de camera kijkt, bedekt ze haar voorgevel met haar handen.

Enkele fans begrijpen er geen snars van. “Wat een maffe tijd is dit toch’ en ‘ik begrijp je punt niet”, reageert iemand verbaasd. Haar collega’s zien er de humor wel van in. Zo grapt Nicolette Kluijver: “Als het werkt, laat weten!” DJ Nicky Romero laat weten dat het bij haar niet echt lukte. “Ik heb dit dus ook geprobeerd, werkte bij mij averechts.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Lees verder

Nieuwste

René Froger treedt op met helse pijnen

Tijdens de laatste concerten van De Toppers stond René Froger nog lachend op het podium. Maar schijn bedriegt. De zanger leed namelijk helse pijnen. “Ik blijk een nekhernia te hebben.”

Hoewel hij stond te lachen, had hij ontzettend veel pijn. “Ik heb nog nooit met zoveel pijn opgetreden”, vertelt René.

De zanger wilde het er niet over hebben, dus wist niemand het. “Maar het was heftig. Ik stond er met helse pijnen. Een tijdje terug begon het en na wat onderzoeken blijk ik een nekhernia te hebben.”

Eigenlijk moet de zanger nu vooral veel rusten, maar daar is geen tijd voor. “Maar de komende tijd houd ik zeker rust. Dan zie ik wel hoe het loopt. Ik ben blij dat we met De Toppers weer zo’n spektakel hebben kunnen neerzetten. Maar ook trots. Natasja heeft zitten tellen en dit was mijn 57e stadionconcert.”

Lees verder

Nieuwste

Marc van der Linden na herseninfarct: ‘Lag uren te bibberen op de grond’

Nadat hij geveld was door een herseninfarct lag Marc van der Linden wel drie uur op de grond van zijn flat. Zijn vader zou hem uiteindelijk vinden. “Het was inmiddels middernacht toen mijn vader mij vond, als uit de hemel gezonden”, vertelt Marc.

Hij heeft nog een lange weg te gaan, hoewel de uitslagen niet zo slecht waren. “Ik heb een behoorlijke opdonder gekregen en ben hier nog wel even zoet mee. Ik moet straks revalideren om weer te kunnen lopen”, geeft hij aan vanuit het ziekenhuis. Hij volgt tevens logopedie. “Want, zoals je hoort, praat ik anders dan voorheen. Toch waren er geen echte uitvalverschijnselen, ik mag geloof ik niet mopperen.”

Marc heeft moeite met praten, maar toch wil hij absoluut zijn verhaal doen. Hij onthult dat hij op de grond viel toen hij het herseninfarct kreeg. Daarbij stootte hij tegen een kastje met een wonde onder zijn oog tot gevolg.

Hij had enkele uren een afspraak staan met zijn vader. Toen Marc zijn telefoon niet opnam, begon de vader het ergste te vrezen. Aangezien Marc de deur niet opende, moest hij een raampje intikken. Toen zag hij Marc liggen en belde meteen de hulpdiensten.

Marc was de hele tijd wel bij bewustzijn. “Daar heb ik minstens drie uur gelegen, zonder dat ik alarm kon slaan. Ik kon nergens bij en heb al die tijd maar liggen bidden: ‘Wees gegroet Maria, vol van genade…’ Een katholiek jongetje, zo ben ik opgevoed, en ineens komt dat weer naar boven in dat soort omstandigheden.”

Lees verder
Advertisement

Trending