Connect with us

Nieuwste

Spleetogen-fragment uit Wie is de Mol? geknipt wegens racisme

wie is de mol?

AVROTROS knipt een fragment uit Wie is de Mol? van zaterdagavond. Mensen vonden het racistisch dat kandidaten spleetogen maakten om Gangnam Style uit te beelden. Zondag laat de omroep weten zich te schamen voor de beelden en biedt excuses aan.

De deelnemers moesten in een opdracht liedjes uitbeelden. Journaliste Charlotte Nijs maakte spleetogen om Gangnam Style uit te beelden. Marije Knevel van LINDA.nl deed dit vervolgens na. Kijkers konden er niet om lachen. Op Twitter kregen ze de wind van voren en meerdere mensen noemden het racistisch.

AVROTROS reageert: “De kandidaten kwamen er direct na het spel op terug omdat ze zich realiseerden dat dit kwetsend is. Het gehele fragment had niet in de uitzending mogen komen.” De omroep gaat de aflevering zo snel mogelijk aanpassen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros)

Knevel verklaart op Instagram: “Tijdens de o zo hysterische muziekuitbeeldopdracht maakte ik van mijn ogen spleten omdat ik nadeed wat ik zag gebeuren, en daarbij zeg ik ‘Dit kan echt niet’ tegen degene naast mij. Want dit is racistisch en niet een grap.” Ook zij vindt dat het fragment nooit uitgezonden had mogen worden. “Mijn excuses aan degenen die ik hiermee heb gekwetst”, klinkt het nog.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marije Knevel (@marijeknevel)