Connect with us

Nieuwste

Rutte bant Baudet voorgoed na appjes: ‘Het gaat nooit gebeuren!’

Rutte over appjes Baudet

Mark Rutte vertelt in een gesprek met Op1 dat de VVD na de verkiezingen nooit een samenwerking zal aangaan met Forum voor Democratie (FvD).

Nu reageert Rutte ook op de racistische en homofobe appjes van Thierry Baudet en enkele kandidaat-Kamerleden van FvD. Rutte categoriek: “Ik zag het eigenlijk al niet gebeuren.” Hij maakt duidelijk dat een samenwerking onmogelijk is.

Kwalijke dampen

Elsevier Weekblad bracht aan het licht dat Baudet vorige zomer aan partijvrienden appte dat blanken gemiddeld een IQ hebben van 110, daar waar dat voor Afro-Amerikanen volgens hem 75 is. Het tijdschrift meldt dat er nog meer appjes zijn waaruit ‘kwalijke dampen’ blijken.

Rutte zegt dat deze appjes besturen met Baudet op landelijk niveau compleet onmogelijk hebben gemaakt. Hij verwoordt het zo: “Regeren met Forum voor Democratie gaat niet gebeuren.”