Connect with us

Nieuwste

Peruaanse OM eist loodzware straf tegen Joran van der Sloot wegens drugssmokkel

Peruaanse media melden vandaag dat het OM een celstraf van achttien maanden en vier maanden eist tegen Joran van der Sloot. De Nederlander wordt er vervolgd wegens drugssmokkel en zit sinds 2010 vast voor moord.

Van der Sloot zou de coördinator zijn van drugshandel naar zijn gevangenis in het zuidoosten van het Zuid-Amerikaanse land. Volgens het OM wilde Joran 140 gram marihuana en 300 gram cocaïne in de gevangenis binnensmokkelen.

Zijn vriendin Eva Pacohuanaco bracht hem in augustus onder andere negentien rode bieten. Die bieten zaten boordevol drugs. De vriendin beweert dat ze van niets afwist. Het OM hecht weinig geloof aan haar verhaal en eiste ook tegen haar een celstraf van achttien jaar.

Gevangenisstraf van 28 jaar

Joran zit momenteel al een gevangenisstraf uit van 28 jaar vanwege de ophefmakende moord op Stephany Flores Ramirez in 2010. Ook is de Nederlander verdacht van betrokkenheid van de Amerikaanse Natalee Holloway.