-

Nieuwste

Peruaanse OM eist loodzware straf tegen Joran van der Sloot wegens drugssmokkel

Peruaanse media melden vandaag dat het OM een celstraf van achttien maanden en vier maanden eist tegen Joran van der Sloot. De Nederlander wordt er vervolgd wegens drugssmokkel en zit sinds 2010 vast voor moord.

Van der Sloot zou de coördinator zijn van drugshandel naar zijn gevangenis in het zuidoosten van het Zuid-Amerikaanse land. Volgens het OM wilde Joran 140 gram marihuana en 300 gram cocaïne in de gevangenis binnensmokkelen.

Zijn vriendin Eva Pacohuanaco bracht hem in augustus onder andere negentien rode bieten. Die bieten zaten boordevol drugs. De vriendin beweert dat ze van niets afwist. Het OM hecht weinig geloof aan haar verhaal en eiste ook tegen haar een celstraf van achttien jaar.

Gevangenisstraf van 28 jaar

Joran zit momenteel al een gevangenisstraf uit van 28 jaar vanwege de ophefmakende moord op Stephany Flores Ramirez in 2010. Ook is de Nederlander verdacht van betrokkenheid van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder