Connect with us

Nieuwste

Overleg avondklok afgelast wegens verwacht winterweer

overleg avondklok

Het geplande Catshuisoverleg van zondag is afgelast wegens het verwachte winterweer. Het kabinet en RIVM-baas Van Dissel gaan nu maandag vergaderen over de eventuele verlening van de avondklok.

De bedoeling is om begin komende week een beslissing te nemen over de maatregel van de avondklok. Het Catshuisoverleg was bedoeld om alvast de nodige voorbereidende gesprekken te voeren. Die bijeenkomst is nu geschrapt wegens het verwachte winterweer. De betrokkenen laten weten dat het niet mogelijk was om een andere locatie te kiezen.

Verlening avondklok

Bij een verlenging van het avondklok volgt er eerst een debat in de Tweede Kamer. Woensdagochtend om 4:30 uur loopt de avondklok af. De Kamer kan dinsdag een debat voeren over de verlening van de maatregelen. Het lijkt erop dat er inmiddels een meerderheid is voor deze verlenging.

Het kabinet hoopte eerder nog op een afschaffing van de avondklok, maar dat zit er wellicht niet aan te komen. Rutte vertelde donderdag in de Tweede Kamer: “Ik vrees het ergste. Het ziet er niet goed uit.” Dat heeft alles te maken met de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus in Nederland.

Het gemiddeld aantal ziekenopnames is zaterdag weer gedaald, maar het hangt dus van de Britse variant af of dat zo blijft.