-

Nieuwste

NIEUWSFLASH: Avondklok geldt nog minstens week langer

rechter stelt uitspraak hoger beroep avondklok met week uit

De zitting over het hoger beroep tegen het avondklokvonnis is afgelopen. De voorzitter van het gerechtshof kondigt aan dat het vonnis pas voor volgende week is. Dat betekent dat de avondklok nog een week van kracht blijft.

Viruswaarheid spande de rechtszaak aan en haalde dinsdag een gunstig vonnis met opheffing van de avondklok. De basis van de maatregel was een noodwet, maar de rechter oordeelde dat er geen spoedeisend belang is.

Dezelfde dag nog diende de Staat een verzoek in om het vonnis op te schorten. Dat gebeurde dinsdag ook iets voor 21:30 uur. De avondklok bleef dus minstens tot vandaag gelden. De overheid tekende ook inhoudelijk beroep aan. Dat beroep is vandaag behandeld.

De voorzitter geeft nu mee dat ze rustig willen nadenken over de zaak. Ze willen geen overhaaste beslissingen nemen.

Wanneer het hof het eerste vonnis bevestigt en de avondklok vernietigt, heeft de overheid nog altijd de spoedwet om op terug te vallen. Een meerderheid van de Tweede Kamer keurde de wet donderdag al goed.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder