-

Nieuwste

Jessica bevalt bij tandarts in Velp en krijgt gepeperde rekening

Jessica bevalt bij tandarts

De 23-jarige Jessica die onlangs onverwacht beviel bij een tandarts in Velp kreeg een gepeperde rekening op de vloermat. De politie kondigt aan dat zij de kosten op zich zullen nemen. “Ze zijn opnieuw mijn redder in nood”, reageert Jessica.

De politie stuurde de rekening voor meer dan tweehonderd euro aan schoonmaakkosten aanvankelijk aan de kersverse moeder. Ze was echter niet voldoende verzekerd voor het merkwaardige voorval.

Nadat de zwangere vrouw op de fiets ten val was gekomen, kreeg ze hevige steken in haar buik. Politieagenten namen haar mee naar een tandartsenpraktijk in de buurt met de vraag om de behandelkamer te gebruiken.

Ook de tandartsenpraktijk was niet verzekerd voor het noodgeval. Nadien moest de behandelkamer grondig gepoetst worden. De politie van Velp besloot uiteindelijk de kosten voor hun rekening te nemen. Jessica vertelt in de Gelderlander: “De politie was eerder al mijn redder in nood, en dat is nu opnieuw.”

De kleine Herman maakt het goed

Hoewel de kleine Herman tien weken te vroeg geboren is, maakt hij het goed. Hij lijdt wel aan een klaplong. Daarom krijgt de baby extra zuurstof in een couveuse.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder