Connect with us

Nieuwste

IJskoude nachten op komst: kwik zakt tot -20 graden

ijskoude nachten

Koning winter is in het land en hij is niet van plan om snel te vertrekken. De komende nachten zullen ijskoud zijn omdat het helderder is dan de voorbije nachten. Het gaat streng vriezen op heel wat plaatsen. De minimumtemperaturen schommelen tussen de -10 en -15 graden.

Plaatselijk kan het kwik zelfs zakken tot -18 graden. Hier en daar is kans op een mistbank. Dat voorspelt Weer.nl.

Zaterdag op naar -20 graden?

Vrijdag en zaterdag blijft het ijskoud. De nachten zijn koud en helder, en in de nacht van zaterdag zakt het kwik plaatselijk misschien naar -20. Overdag laat de zon zich zien en komt de temperatuur niet boven het vriespunt uit.

Zondag krijgen we dan zachtere lucht uit het zuidwesten. Daardoor is er meer bewolking en gaat de temperatuur weer lichtjes omhoog. Dan bestaat er 70 procent kans dat het begint te dooien. Er is 30 procent kans dat de vorst nog aanhoudt.