Connect with us

Nieuwste

Historische hoeveelheden sneeuw op komst!

historische hoeveelheden sneeuw

Het is zo goed als zeker: Nederland gaat kreunen onder extreem winterweer met historische hoeveelheden sneeuw. Zowat alle weermodellen geven voor komend weekend ijskoud weer aan. En koning winter is niet van plan om snel te vertrekken.

Volgens Jaco van Wezel van Weeronline is zaterdag nog een overgangsdag. De koude lucht verspreidt zich vanuit het noordoosten over het hele land. De weerman geeft aan dat het kwik vanaf de middag overal een duik neemt.

Zondag gaat het los

Jaco voorspelt dat zondag de poppen pas echt aan het dansen gaan. “In grote delen van het land valt 5-10 cm sneeuw en in het midden van het land wordt op veel plaatsen 15-20 cm verwacht. Vooral rond de Veluwe en in het oosten is kans op een dik pak sneeuw van 25 tot misschien 30 cm”, zegt de weerman.

Historische hoeveelheden sneeuw

De verwachting is dat koning winter komende week zijn tenten opslaat in Nederland. Weerman Reinier van den Berg heeft het zelfs over ‘historische hoeveelheden’ sneeuw. Hij tweette: “Sneeuwbedekking tot en met maandagochtend op veel plekken 10-20 cm. En sneeuwduinen tot lokaal wel 1 meter wellicht. Werkelijk een ijs- en ijskoude week!”