-

Nieuwste

Historische hoeveelheden sneeuw op komst!

historische hoeveelheden sneeuw

Het is zo goed als zeker: Nederland gaat kreunen onder extreem winterweer met historische hoeveelheden sneeuw. Zowat alle weermodellen geven voor komend weekend ijskoud weer aan. En koning winter is niet van plan om snel te vertrekken.

Volgens Jaco van Wezel van Weeronline is zaterdag nog een overgangsdag. De koude lucht verspreidt zich vanuit het noordoosten over het hele land. De weerman geeft aan dat het kwik vanaf de middag overal een duik neemt.

Zondag gaat het los

Jaco voorspelt dat zondag de poppen pas echt aan het dansen gaan. “In grote delen van het land valt 5-10 cm sneeuw en in het midden van het land wordt op veel plaatsen 15-20 cm verwacht. Vooral rond de Veluwe en in het oosten is kans op een dik pak sneeuw van 25 tot misschien 30 cm”, zegt de weerman.

Historische hoeveelheden sneeuw

De verwachting is dat koning winter komende week zijn tenten opslaat in Nederland. Weerman Reinier van den Berg heeft het zelfs over ‘historische hoeveelheden’ sneeuw. Hij tweette: “Sneeuwbedekking tot en met maandagochtend op veel plekken 10-20 cm. En sneeuwduinen tot lokaal wel 1 meter wellicht. Werkelijk een ijs- en ijskoude week!”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder