-

Nieuwste

Daar is de winter weer: mogelijk dik pak sneeuw en ijsdagen

sneeuw winter

Het is nog lang niet helemaal zeker, maar na het weekend staat ons wellicht een barkoude periode met sneeuw te wachten. Dan krijgen we mogelijk zware sneeuwbuien en temperaturen tot diep onder het vriespunt. Weeronline meldt dat het dag en nacht kan vriezen.

Weerman Jaco van Wezel geeft mee dat er wel nog heel wat onzekerheid bestaat over deze voorspelling. Sommige computerberekeningen voorspellen vanaf zondag zware sneeuwval voor Nederland. Er zijn echter ook andere berekeningen zonder sneeuw en ijsdagen.

In het noorden zou zelfs lokaal tot 20 centimeter sneeuw kunnen vallen. In het midden van het land is dat 5 tot 10 centimeter. In het zuiden zou slechts enkele centimeters sneeuw vallen.

Maar vooral in het noorden van het land is de kans op ijsdagen groot. In het begin van de week is er 80 procent kans op ijsdagen. Tijdens ijsdagen blijft de sneeuw ook makkelijker liggen.

Koude scenario

Weerman Jaco van Wezel denkt dat het koude scenario na het weekend nog een tijdje kan aanhouden. Hij zegt: “Op ijsbaantjes, ondergelopen weilanden en ondiepe plassen kan dan toch gestaag een ijsvloer ontstaan. Om het winterse plaatje compleet te maken staat er ook nog een stevige noordoostenwind en is het buiten koud en guur. Ook kan er af en toe nog wat verse sneeuw vallen. Tijd voor sneeuwpoppen, schaatsen, boerenkool en erwtensoep zou je zeggen.”

Toch zijn er dus ook andere berekeningen die uitgaan van een mildere winterprik. In de andere scenario’s zet de winterkoude zich niet zo fel door.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder