-

Nieuwste

Bodycambeelden: Agenten spuiten pepperspray in gezicht van 9-jarig meisje

pepperspray meisje

Verschillende agenten in de Amerikaanse stad Rochester zijn geschorst nadat ze een negenjarig meisje bespoten met pepperspray. Het meisje zat al in de politieauto met handboeien om. De agenten hadden haar ook geslagen. De bodycams van de agenten registreerden het incident.

Het meisje zit geboeid in de auto en smeekt om haar papa te mogen zien. Ze stribbelt tegen en weigert haar voeten in de auto te zetten. Daarop besluiten de agenten om pepperspray te gebruiken. Het meisje vraagt om haar ogen schoon te vegen.

Burgemeester Lovely Warren is erg aangeslagen door het voorval. Ze vindt het jammer dat de wet niet toelaat om agenten sneller aan te pakken. “Wat hier vrijdag is gebeurd is simpelweg verschrikkelijk en heeft iedereen oprecht verontwaardigd”, verklaarde Warren. De betrokken agenten zijn tot het einde van het onderzoek geschorst.

Familieproblemen

De agenten kwamen ter plaatse na een melding over familieproblemen. Volgens de politie was het meisje verward en wilde ze zichzelf en haar moeder doden.

De politietop geeft toe dat er buitensporig politiegeweld gebruikt is. Het negenjarig meisje is behandeld in het ziekenhuis en ondertussen herenigd met haar familie.

Nu je hier toch bent, moet je zeker ook de bodycambeelden bekijken van de heftige avondklokrellen in Eindhoven.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder