Connect with us

Nieuwste

Bodycambeelden: Agenten spuiten pepperspray in gezicht van 9-jarig meisje

pepperspray meisje

Verschillende agenten in de Amerikaanse stad Rochester zijn geschorst nadat ze een negenjarig meisje bespoten met pepperspray. Het meisje zat al in de politieauto met handboeien om. De agenten hadden haar ook geslagen. De bodycams van de agenten registreerden het incident.

Het meisje zit geboeid in de auto en smeekt om haar papa te mogen zien. Ze stribbelt tegen en weigert haar voeten in de auto te zetten. Daarop besluiten de agenten om pepperspray te gebruiken. Het meisje vraagt om haar ogen schoon te vegen.

Burgemeester Lovely Warren is erg aangeslagen door het voorval. Ze vindt het jammer dat de wet niet toelaat om agenten sneller aan te pakken. “Wat hier vrijdag is gebeurd is simpelweg verschrikkelijk en heeft iedereen oprecht verontwaardigd”, verklaarde Warren. De betrokken agenten zijn tot het einde van het onderzoek geschorst.

Familieproblemen

De agenten kwamen ter plaatse na een melding over familieproblemen. Volgens de politie was het meisje verward en wilde ze zichzelf en haar moeder doden.

De politietop geeft toe dat er buitensporig politiegeweld gebruikt is. Het negenjarig meisje is behandeld in het ziekenhuis en ondertussen herenigd met haar familie.

Nu je hier toch bent, moet je zeker ook de bodycambeelden bekijken van de heftige avondklokrellen in Eindhoven.