-

Nieuwste

Bejaarde man krijgt boete omdat hij zebrapad schildert voor gehandicapte vrouw

zebrapad

Laurie Phillips (78) vond een vervelende verrassing op de deurmat: een bekeuring van 150 euro. Hij kreeg de boete omdat hij voor zijn gehandicapte vrouw een zebrapad had geschilderd.

Laurie en zijn vrouw wonen samen in Christchurch in het Verenigd Koninkrijk. Hij verzocht de gemeente talrijke keren om een oversteekplaats voor voetgangers te maken. De gepensioneerde man zegt dat er iedere dag 5.000 auto’s passeren. Dat maakt het voor zijn andersvalide vrouw moeilijk om over te steken.

Omdat de gemeente niet reageerde, besloot hij dan maar om zelf een zebrapad te schilderen. Zo hoefden ze niet telkens naar het einde van de straat te wandelen om over te steken.

Hij stond om 5 uur ’s ochtends op en begin witte strepen te schilderen. Ook plaatste hij een bord voor auto’s om snelheid te minderen. Laurie, een gepensioneerde psychotherapeut, was trots op zijn werk en ook de buren waren blij.

Vier dagen lang bleef het zebrapad onaangeroerd. Bestuurders respecteerden het en lieten voetgangers keurig oversteken. Zijn schilderwerken hadden de buurt dus een stuk veiliger gemaakt voor zijn vrouw en andere buren. “Mijn buren zeiden me dat ik het goed had gedaan, maar na vier dagen kwam de gemeente langs om het weg te wassen”, vertelde Laurie.

Laurie is door de politie op het matje geroepen en moest een boete betalen van 150 euro. Zijn verhaal kreeg heel wat aandacht en nu onderzoekt de gemeente eindelijk of er een zebrapad, of ander systeem om over te steken, kan komen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder